Verslag proefvoorstelling Soof de Musical

14 december 2017, 16:07 - Redactie
Verslag proefvoorstelling Soof de Musical

Op 13 december was Musicalweb.nl aanwezig bij Soof de Musical workshop in Theater Chassé, Breda. Deze productie is gebaseerd op de gelijknamige Nederlandse film Soof. In november 2018 gaat de musical pas officieel in première, maar nu al kun je in zowel Rotterdam en Breda de voorstelling "in de maak" gaan bekijken.

Er wordt verwacht dat je na afloop een enquêteformulier invult om je mening te geven. Zo wordt er geschaafd en gekneed, waarbij de mening van het publiek een belangrijke rol speelt in het eindproduct.

Het is duidelijk te merken dat deze productie nog "in de maak" is. Het stuk is langdradig en regie/choreografieën zijn nog niet strak. Aan de arrangementen moeten nog veel aanpassingen worden gemaakt, het geluid is nog niet goed en er mag meer humor worden toegevoegd of worden aangepast zodat e.e.a. beter overkomt. In de musical spelen stuk voor stuk goede acteurs, (o.a. Maike Boerdam, Matteo van der Grijn en Henriëtte Tol), maar sommigen lijken zich nog wat ongemakkelijk in hun rol te voelen.

Een leuke toevoeging is dat er in de "Kooksoof" voor je wordt gekookt en je in de pauze een lunchbox ontvangt. Na de pauze gaat er in de zaal zelfs een hapje rond. Tevens wordt het publiek bij het stuk betrokken door in de finale als gast plaats te kunnen nemen in het restaurant.

Met workshopconcept wordt in het buitenland al vaker gewerkt en deze wordt nu ook in Nederland geïntroduceerd. Het is een verassing is om te ervaren en leuk om enigszins mee te kunnen werken aan de groei van de productie. Wij zijn heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat tijdens de première. Hoeveel zou er daadwerkelijk geschaafd, gekneed en veranderd zijn?

Hoewel Soof de Musical nog zeker geen pareltje in de dop is, zou je deze middels dit soort workshop voorstellingen zomaar kunnen vinden. We juichen het dan ook toe dat producenten deze kans aanbiedt aan het publiek.

Soof de Musical gaat op 18 november 2018 in première in het Nieuwe Luxor Theater.

Door: Henk Renting en Ragna Wetzels

Première
18 november 2018
Dernière
7 april 2019
Producent
Cook A Dream
Meer over Soof de MusicalAnder nieuws over Soof de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda