Verslag Musical Awards 2019

24 januari 2019, 06:18 - Redactie
Verslag Musical Awards 2019

Musicalweb was afgelopen woenadagavond aanwezig bij het Musical Awards Gala in RAI Amsterdam.

Voorafgaand aan de live uitzending werden alle awards voor de creatives uitgereikt. De presentatie was in handen van Cornald Maas. Bij aanvang was het eerste moment waar hij aandacht aan schonk, Jacques Senf, die afgelopen week helaas is overleden. Het was mooi om hem te herdenken en stil te staan bij alles wat hij voor de Nederlandse theaters heeft betekend.

Cornald Maas heeft als voorzitter van de jury van de Musical Awards ook aangeven, net als drie andere juryleden, er mee te stoppen.

Wanneer alle awards zijn uitgereikt, en de winnaars in blijdschap het mooie beeldje hebben ontvangen, gaat de avond verder en beginnen we aan de live uitzending.

De avond begint knallend, vol met energie, met de nieuwe hollywood musicals als The Greatest Showman en Lala land. De zaal is enthouiast en Freek Bartels, Jamai Loman en Davina Michelle zetten samen met de dansers van Lucia Marthas een geweldige opening neer.

De rest van de avond worden een aantal musicals gepresenteerd die nu of komend seizoen in de theaters te zien zijn. De hoogtepunten hiervan zijn de Addams Family, The lion king, en Brigitte Heitzer als Evita en Soldaat van Oranje die een nog nooit eerder vertoont nummer op tv ten gehore brengen.

Er zijn meerdere emotionele momenten, zoals Yan Tax die een euvre award mag ontvangen van Pia Douwes, voor zijn altijd prachtige kostuums in binnen en buitenland. Emotioneel werd ook René van Kooten voor het winnen van de beste mannelijke hoofdrol, en Brigitte Heitzer voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

Als klap op de vuurpijl won The Lion King voor de 2de keer de AD publieksprijs voor beste musical. Deze werd uitgereikt door de internationale zangeres Anastasia die komend seizoen de rol van Killer Queen in We Will Rock you gaat vertolken.

Een overzicht van alle winnaars van de Musical Awards 2019 bekijk je hier.

Door: Henk Renting en Ragna Wetzels

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda