Verslag Amateur Musical Awards 2019

19 november 2019, 23:31 - Redactie
Verslag Amateur Musical Awards 2019

Op maandagavond werden in een uitverkocht Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de Amateur Musical Awards uitgereikt. Het was de vijfde keer dat het Amateur Musical Awards Gala plaatsvond en de prijzen werden uitgereikt door o.a. Ernst Daniël Smid, Irene Kuiper, Jacques D’Ancona, Johnny Kraaijkamp, Jorrit Ruijs, Lone van Roosendaal, Maurice Wijnen, Niek Roozen, Paul de Leeuw, Pia Douwes (Pia Douwes Special Talent Award), Terence van der Loo en Yentl en De Boer.

De eerste helft waren we welkom in de greenroom tussen de zenuwachtige genomineerden die mochten optreden. Ondanks dat ze allemaal vol spanning waren, was er van competitie geen sprake. Paul de Leeuw vertelt in zijn speech over zijn aanwezigheid in de greenroom bij de genomineerden ‘het is echt geweldig om daartussen te zitten, alle medegenomineerden klappen heel hard mee als iemand wint, dat is echt een lesje waar wij wat van kunnen leren’.

De presentatie van de avond ligt ook dit jaar weer in de vertrouwde handen van Erik Brey met zijn iconische rode jas. Ook deze jubileumeditie jaar breidt hij moeiteloos het hele programma aan elkaar met smakelijke grappen en mooi gezongen stukken.
De show begin met een hulde aan alle 70 producties, vanuit de lucht zakken alle posters naar beneden en ze blijven de hele avond de awardshow omlijsten. Een prachtig eerbetoon.

De avond is gevuld met spetterende optredens uit verschillende genres. Meer dan 250 genomineerden treden op onder begeleiding van het Grand Circle Orchestra en er zijn 15 awards uitgereikt. Zo krijgen we genomineerden te zien uit bijvoorbeeld Aida, Nine, Shrek, Peticoat, Pippin, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, De Jantjes, Hair, Jekyll & Hyde, Fame, Footloose, Little shop of Horrors, Ciske de rat en nog veel meer.

Maurice Wijnen: "het is ontroerend als je luistert naar de reacties hier vanavond, door jullie passie en liefde om in je vrije tijd het musicalvak te beoefenen, realiseer je je opeens dat dát net zo belangrijk is als wat er professioneel op de podia gebeurt, want ook dat wat jullie doen is een essentieel onderdeel van wat we inmiddels met trots de Nederlandse musicalcultuur mogen noemen."

De tweede helft volgenden we vanuit de zaal en waar het publiek steeds uitbundiger reageert en ook nu blijven de complimenten over de kwaliteit en het enthousiasme en de passie van amateurtheater rijkelijk vloeien. Amateur musical, dat jaren een ondergeschoven kindje was, wordt bij de Amateur Musical Awards op handen gedragen. Johnny Kraaijkamp, "het mooiste aan musical is dat je het samen doet, dat je samen even (letterlijk) en figuurlijk een familie bent"

Draag jij amateur musical een warm hart toe, steun dan de Amateur Musical Awards door te gaan naar ama.nl/steun. Doneren kan al vanaf 1 euro.

Door: Jolanda Grutter en Loes Berends

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda