Verfilming van toneelstuk Huisvrouwmonologen

25 juni 2016, 16:59 - Redactie
Verfilming van toneelstuk Huisvrouwmonologen

Rick Engelkes Producties (REP) en distributeur Independent Films gaan samen de romantische komedie Huisvrouwen bestaan niet maken. Het is de eerste film die REP gaat produceren. De nieuwe film is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling De Huisvrouwmonologen.

Het scenario van de film is geschreven door cabaretier Richard Kemper die komend seizoen met Rick Engelkes te zien zal zijn in het nieuwe toneelstuk Hart tegen Hart. Richard schreef eerder ook mee aan het script van De Huisvrouwmonologen. De film zal worden geregisseerd door Barbara Bredero. De opnames staan gepland voor begin maart 2017 en de film zal vanaf 7 december 2017 in de bioscoop te zien zijn.

Verhaal

In Huisvrouwen bestaan niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt.

Haar oudere, rommelige zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist bij een regionaal dagblad kwijt. Haar nieuwe ambitie: ‘schoolpleinmoeder’ worden. Hun bohemiène moeder Loes heeft zich, tot grote ontsteltenis van haar dochters, met teveel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt.

Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze ‘hun’ familiehuis zullen verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje met een gouden idee voor een reclamecampagne kan verdienen kan hen uit de financiële problemen houden. Hiervoor moet ze zich samen met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda