Van Hoorne Entertainment brengt ‘Lang Geleden…’ naar het theater

30 augustus 2016, 13:19 - Redactie
Van Hoorne Entertainment brengt ‘Lang Geleden…’ naar het theater

Van Hoorne Entertainment, vooral bekend van titels als Brandweerman Sam, Woezel & Pip en Roodkapje De Musical, brengt volgend jaar de voorstelling Lang geleden... naar de theaters. In een samenwerking met uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en het Rijn IJssel College wordt het succesvolle boek van Arend van Dam en illustrator Alex de Wolf omgevormd tot een theatervoorstelling over de geschiedenis van Nederland.

Het boek Lang geleden… is al lang geen onbekende meer bij veel gezinnen en scholen. Ruim 135.000 exemplaren zijn er verkocht en het boek is bekroond met een Zilveren Griffel. Het vertelt de geschiedenis van Nederland op een toegankelijke en kleurrijke manier. Reden voor producent Van Hoorne Entertainment om het om te zetten in een theaterreeks. In de eerste theaterversie van Lang geleden… worden drie verhalen uit de vaderlandse geschiedenis op een spannende én vrolijke wijze verteld.

In het project Lang geleden… wordt samengewerkt met de creatieve opleidingen van het Rijn IJssel College in Arnhem. Leerlingen uit het topjaar van de Afdeling Musical kunnen een plaats bemachtigen in de cast van deze voorstelling. Tevens wordt er tijdens de lessen gewerkt aan het uitdiepen van de verhalen, het creëren van liedjes en worden de leerlingen begeleid door de creatives van Van Hoorne Entertainment.

Met deze voorstelling slaat Van Hoorne Entertainment een nieuwe weg in. “We vertellen als Van Hoorne Entertainment al vele jaren sprookjes en toen ik het fantastische boek las van Arend van Dam werd ik zó enthousiast. Het leken wel sprookjes, maar deze verhalen waren écht gebeurd. Wat is er mooier dan het vertellen van geschiedenis op een hele toegankelijke manier en op die manier ook nog kinderen iets mee geven,” aldus Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Entertainment.

“Ook deze voorstelling zal worden gekenmerkt door prachtige decors, fascinerende verhalen en fijne muziek. De voorstelling zal echter ook leerzaam zijn, zowel voor de kinderen als voor de ouders. We kiezen voor een toegankelijke vorm, zodat men ook deze waargebeurde ‘sprookjes’ niet snel zullen vergeten’ vervolgt van Hoorne.

De verkoop aan de theaters is ondertussen begonnen en de voorstelling zal vanaf najaar 2017 te zien zijn in zo’n 60 theaters in het land.

Première
4 februari 2018
Dernière
27 mei 2018
Producent
Van Hoorne Entertainment
keyboard_arrow_rightMeer over Lang geleden...keyboard_arrow_rightAnder nieuws over Lang geleden...
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda