Vajèn van den Bosch en Naidjim Severina in de Duitse versie van Wicked

18 mei 2021, 12:08 - Redactie
Vajèn van den Bosch en Naidjim Severina in de Duitse versie van Wicked

Vajèn van den Bosch zal gaan terugkeren naar Theater Neue Flora in Hamburg om de rol van Elphaba te gaan vertolken in de Duitse versie van Wicked. Eerder was Vajèn in Theater Neue Flora te zien in de musical Paramour als Indigo. Afgelopen seizoenen was Vajèn onder andere te zien als Gloria Estefan in On Your Feet!, als Lauren in Kinky Boots en als Sara in Murder Ballad.

Naast Vajèn zal Naidjim Severina de rol van Fyiero gaan vertolken in Wicked - Das Musical. Naidjim was in de afgelopen jaren te zien in onder andere Kinky Boots als Lola en in The Lion King als Simba.

Verder is Lois van de Ven de alternate Elphaba (speelde eerder in Beauty and the Beast, Hair en Anastasia) en in het ensemble zijn ook twee Nederlands te vinden, Donielle David en Martijn Noort. Donielle speelde eerder in On Your Feet! en de Duitse versie van TINA - De Tina Turner musical en Martijn was in de afgelopen jaren te zien in Razend de Musical en de Duitse Mamma Mia!.

Wicked - Das Musical zal vanaf augustus dit jaar te zien zijn in Theater Neue Flora in Hamburg.

In Duitsland was Wicked (Wicked – Die Hexen von Oz) eerder te zien van half november 2007 tot en met eind januari 2010 in het Palladium Theater in Stuttgart en van maart 2010 tot en met september 2011 in het Metronom Theater in Oberhausen. Wicked ging op 30 oktober 2003 in première in het Gershwin Theatre op Broadway waar de musical nog altijd is te zien.

In Nederland ging Wicked op 6 november 2011 in première met Willemijn Verkaik als Elphaba en Chantal Janzen als Glinda. Op 11 januari 2013 was Wicked voor het laatst te zien in het Circustheater.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda