Uniek Gershwin Gala van The New Romanian Symphoniy Orchestra

26 mei 2016, 14:39 - Redactie
Uniek Gershwin Gala van The New Romanian Symphoniy Orchestra

TEC Entertainment brengt in november dit jaar een uniek Gershwin Gala naar Nederland. Sopraan Janice Dixon, bariton Derrick Lawrence en pianist Antonii Baryshevskyi, begeleid door The New Romanian Symphoniy Orchestra and Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen, presenteren beroemde werken uit het oeuvre van George en Ira Gershwin.

Het programma bestaat uit Rhapsody in Blue, Girl Crazy, An American in Paris, met als muzikaal hoogtepunt de Porgy & Bess Suite. Het Gershwin Gala is uitsluitend te zien in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Arnhem en Groningen. Voor het eerst in jaren kan het publiek in Nederland weer genieten van de Porgy & Bess Suite en andere klassiekers uit het beroemde repertoire van de broers George en Ira Gershwin. Porgy & Bess is een aangrijpend verhaal over de zwarte gemeenschap in Catfish Row.

Het oeuvre van George en Ira Gershwin staat nog altijd volop in de belangstelling. Hun musical An American In Paris trekt op Broadway volle zalen en werd bekroond met vier Tony Awards. Voor zijn musical Of Thee I Sing ontving George Gershwin de prestigieuze Pullitzer Prize en tot zijn bekroonde klassieke meesterwerken behoren onder andere Rhapsody In Blue en Concerto In F.

Vanaf 1918 schreef George samen met zijn twee jaar jongere broer Ira meer dan 20 werken voor film en theater. Diverse grote artiesten, van Elton John en Michael Bublé tot Ella Fitzgerald en Oleta Adams hebben werken van George en Ira Gershwin op hun repertoire staan. Kaarten voor en informatie over het Gershwin Gala, gershwingala.nl.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda