Dear Evan Hansen grote winnaar Tony Awards 2017

12 juni 2017, 07:56 - Redactie
Dear Evan Hansen grote winnaar Tony Awards 2017

Op zondagavond werden voor de 71ste keer de Tony Awards uitgereikt in New York. De grote winnaar van de avond werd de musical Dear Evan Hansen met zes prijzen. De productie won onder meer de prijzen voor beste nieuwe musical, beste muziek en beste orkestbegeleiding. Hoofdrolspeler Ben Platt kreeg een Tony voor beste acteur.

Dear Evan Hansen gaat over een impopulaire middelbare scholier, wiens sociale leven verbetert nadat hij zich opdringt bij de familie van een klasgenoot die zelfmoord heeft gepleegd. De musical is een van de eerste voorstellingen op Broadway waarin sociale media een rol spelen en spreekt een jonger publiek aan dan gebruikelijk bij musicals.

De prijs voor beste hoofdrolspeelster in een musical ging naar Bette Midler voor haar rol in Hello, Dolly!, daarnaast wist de musical ook de prijs voor beste revival te winnen. Hello, Dolly! vertelt over een koppelaarster die nadat ze haar hele leven andere mensen gelukkig gemaakt heeft, zelf op zoek gaat naar leuke man.

Het toneelstuk Oslo, dat gaat over wat er achter de schermen gebeurde tijdens de vredesonderhandelingen over het Israëlisch-Palestijns conflict in 1993, won de prijs voor beste nieuwe toneelstuk.

Verder kreeg de 86-jarige acteur James Earl Jones kreeg een oeuvreprijs. Hij is onder andere bekend als stem van Darth Vader in Star Wars en zal ook gaan meewerken aan de nieuwe live-action versie van The Lion King. Daarnaast won musicalregisseur Christopher Ashley een Tony Award evenals toneelregisseur Rebecca Taichman.

De avond werd gepresenteerd door Kevin Spacey. De prijsuitreiking keerde dit jaar weer terug na de Radio City Music Hall, afgelopen jaar werden de prijzen nog uitgereikt in het kleinere Beacon Theatre. Sinds 1997 werden de prijzen in de Radio City Music Hall uitgereikt met uitzondering van 1999, 2011, 2012 en dus 2016.

Bron: NU.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda