Tweede editie BankGiro Loterij Theaterweekend groot succes

25 januari 2017, 15:47 - Redactie
Tweede editie BankGiro Loterij Theaterweekend groot succes

De tweede editie van het BankGiro Loterij Theaterweekend heeft 25% meer bezoekers getrokken dan de eerste editie en mag met recht een succes genoemd worden. In totaal bezochten zo'n 125.000 bezoekers de 60 theaters door heel Nederland.

Medewerkers van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds waren de afgelopen dagen in meerdere theaters door het land te vinden en hebben daar met eigen ogen gezien hoeveel nieuwe bezoekers hun weg naar de 60 deelnemende theaters hebben gevonden.

Albert Verlinde (Nationaal Theaterfonds): "Het is bijzonder te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar hun theater kwamen maar zeker ook mensen die bijna nooit naar het theater gaan nu toch een kijkje kwamen nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit.

Dit is precies wat we wilden bereiken met dit theaterweekend en ik hoop dat deze tweede editie het definitieve startsein is voor een nieuwe jaarlijkse traditie!’ Myra Groenink (Prins Bernard Cultuurfonds): ‘Deze groei toont aan dat het initiatief door het publiek wordt toegejuicht . Het is een prachtig moment om de podiumkunsten in de schijnwerpers te zetten."

Activiteiten

In Theater De Lawei in Drachten vond De Trekkenshow plaats. Bij deze gratis toegankelijke show stond de techniek van het theater in de spotlights en lieten zij het massaal toegestroomde publiek zien wat er allemaal mogelijk is met de technische faciliteiten in het theater. Theater Orpheus in Apeldoorn organiseerde de Orpheus Date Night. Singles werden hier aan elkaar gekoppeld om gezamenlijk naar een voorstelling te gaan en elkaar op deze manier beter te leren kennen.

In Schouwburg Utrecht vonden niet alleen rondleidingen plaats maar werd er ook een speciale dansworkshop gegeven door het Scapino Ballet In het Stadstheater Zoetermeer vond er ook een jong talent middag plaats onder de noemer 'Als kind voor 1 dag beroemd' Daarnaast kon men in verschillende theaters overnachten en was er ’s ochtends een ‘theatraal’ of ‘poëtisch’ ontbijt.

Om het theater-vak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het BankGiro Loterij Theaterweekend in het leven geroepen. Het was dit weekend voor de tweede keer dat er een Nationaal Theaterweekend plaatsvond in Nederland.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda