Trevor Dion Nicholas uit Aladdin West End wordt blij van Nederlandse fans

8 juli 2018, 18:28 - Redactie
Trevor Dion Nicholas uit Aladdin West End wordt blij van Nederlandse fans

Het is altijd een genot om Nederlandse fans in de zaal te hebben bij Aladdin op West End. Dat stelt acteur Trevor Dion Nicholas die inmiddels al twee jaar de rol speelt van de Geest in de musical.

“Fans uit andere landen hebben er een lange reis voor over om de voorstelling te zien. En volgens mij juichen ze net iets harder dan de Britse bezoekers.” Nicholas had toevallig vorige week bij de artiestenuitgang een leuk gesprek met een paar Nederlandse meisjes die met hem op de foto wilden. "Ze waren heel hartelijk en stelden echt heel leuke vragen. Jullie Nederlanders zijn ontzettend lieve mensen."

"Het is een genot om deze rol te mogen spelen. Het is natuurlijk een cartoon-personage en we hebben heel veel te danken aan Robin Williams, die de stem insprak in de tekenfilmversie. Maar tegelijkertijd probeer ik de Geest wel menselijk te maken. Mensen moeten wel voelen wat onder alle grappen en grollen de diepere emoties en verlangens zijn.” De ‘bromance’ tussen Aladdin en de Geest is, na de liefde tussen de held en prinses Jasmin, de tweede grote verhaallijn in het stuk. "Zij helpen elkaar om meer uit hun levens te halen. Dat is wat goede vrienden doen."

Er zijn inmiddels zo’n twintig acteurs die voor langere tijd de rol van Geest hebben gespeeld in één van de negen versies van de musical. “Nee”, lacht Nicholas. “We hebben geen app-groepje. Maar we communiceren wel met elkaar via Facebook. We hebben laatst in New York een ontmoeting gehad met een groepje. Dat was heel gezellig; je deelt ervaringen en wisselt tips uit. Je kan de Geest op zoveel verschillende manieren spelen: excentriek, meer ingetogen, een beetje gek.”

De acteur is nog zeker tot het einde van het jaar aan Aladdin in Londen verbonden. Daarna ziet hij wel wat de toekomst brengt. “Maar je kan zoveel kwijt in deze rol. En je mag elke avond een tjokvolle zaal heel hard aan het lachen maken. Ik kan me eigenlijk als acteur weinig méér wensen dan wat deze voorstelling mij heeft gebracht.”

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda