Topontwerper Thierry Mugler ontwerpt voor nieuwe theatershow Nederlandse Sven Ratzke

22 augustus 2017, 10:31 - Redactie
Topontwerper Thierry Mugler ontwerpt voor nieuwe theatershow Nederlandse Sven Ratzke

De Franse topontwerper Thierry Mugler gaat de kleding ontwerpen voor de nieuwe show Homme Fatale van Sven Ratzke. Mugler is sinds de jaren tachtig niet meer weg te denken uit de internationale modewereld. Hij staat bekend om zijn vrouwelijke en krachtige outfits met enorme schoudervullingen en wespentailles.

Inspiratiebronnen als robots, amazones, exotische beesten, vampieren, stripboeken en het digitale tijdperk zijn duidelijk terug te zien in de ontwerpen. Zijn kleding ademt een theatrale sfeer uit en hij ontwierp onder meer voor Cirque du Soleil, Beyoncé, Lady Gaga, George Michael en David Bowie. Doutzen Kroes was vorig jaar het gezicht van zijn spring/summer campagne. Naast de kledingcollecties zijn de parfum- en schoenlijn van de veelzijdige ontwerper zeer succesvol.

In Ratzke’s Homme Fatale staat de fatale en raadselachtige man centraal: de rebel, het buitenbeentje, oplichter, duivel en hartendief. Ratzke is vereerd dat Mugler zijn theaterkostuums wil ontwerpen. “Thierry Mugler behoort tot de internationale top en zijn stijl past perfect bij mij en mijn show. Van zijn tijd in de balletwereld heeft Mugler geleerd dat je enorm veel kunt bereiken met goede aankleding en dat ieder detail belangrijk is. Elk ontwerp is dan ook gegarandeerd een spektakel. Ik kan niet wachten om zijn kleding aan mijn publiek te tonen,” aldus Sven Ratzke.

Homme Fatale is vanaf september te zien in de Nederlandse theaters. Onder meer Rufus Wainwright, Lisa Hannigan, Dez Mona en Fay Lovsky schreven nummers voor de voorstelling die naast Nederland ook te zien is in Berlijn, Edinburgh, Wenen, New York en in Australië. Ratzke wordt begeleid door Christian Pabst (piano), Haye Jellema (drums) en Florian Friedrich (bas). De regie is in handen van Dirk Groeneveld.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda