Toneelgroep Amsterdam wint Toneelkijkerprijs 2015 – 2016

11 juni 2016, 12:49 - Redactie
Toneelgroep Amsterdam wint Toneelkijkerprijs 2015 – 2016

Toneelgroep Amsterdam wint met de voorstelling Song from Far Away de Theater aan het Spui Toneelkijkerprijs 2015 - 2016. Deze publieksprijs wordt uitgereikt door de groep bezoekers die deelnemen aan het Toneelkijkerproject. De prijswinnaar is tijdens de speciale jurybijeenkomst bekend gemaakt. De Danskijkerprijs is gewonnen door het Nederlands Danstheater met Straight Around.

Uit het juryrapport:

  • “Prachtig, emotioneel sterk stuk.” – Hera Tseng
  • “Zo mooi in balans tussen gevoel en beeld. Het spel subtiel en zo gevoelig , waardoor ik constant beelden herkende. Prachtige tekst met de gedachten die constant door zijn hoofd spelen en de conversatie met de broer en de houding en gevoelens van de ouders. (…) Het openen van het raam als afsluiting in New York was subliem!” – Steven van Dissel
  • “Het hakt er in,deze geweldig gespeelde monoloog door Eelco Smits.” – Marga Swart
  • Theatergroep Zeelandia stond met Soeur Sourire op de derde plek en Nobody Home van Daria Bukvić op de tweede.

De toneel- en danskijkerprijzen zijn echte publieksprijzen. De juryleden zijn geïnteresseerden maar geen professionals en kunnen gezien worden als een dwarsdoorsnede van het publiek van Theater aan het Spui.

Toneelkijkerproject

De jury bestaat uit 125 ‘toneelkijkers’, die in vier groepen bijna 50 voorstellingen bezoeken in Theater aan het Spui. De danskijkergroep bestaat uit 72 danskijkers, die 8 voorstellingen zien. De meeste voorstellingen gaan gepaard met een voor- of nabespreking en iedere voorstelling wordt beoordeeld door alle juryleden die er ook recensies over schrijven.

Winnaars in het verleden zijn onder andere , Mugmetdegoudentand, Ro Theater, MightySociety, Jakop Ahlbom en Erik Whien bij Toneelschuurproducties.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda