Tom de Ket maakt theaterspektakel Pauperparadijs Carré Amsterdamser

4 december 2017, 13:02 - Redactie
Tom de Ket maakt theaterspektakel Pauperparadijs Carré Amsterdamser
Foto: Nichon Glerum

Scriptschrijver en regisseur Tom de Ket heeft bekendgemaakt wat hij verandert aan het theaterspektakel Het Pauperparadijs. De locatievoorstelling naar de bestseller van Suzanna Janssen, die eerder twee zomers lang in Drenthe helemaal uitverkocht was, wordt aangepast aan Carré, waar het verhaal over de paupers komende zomer te zien is. De aanpassingen betreffen het decor, de songs (drie nieuwe songs) het script en de cast (vijf nieuwe namen).

Er worden vijf nieuwe namen aan de cast toegevoegd omdat er maar liefst acht voorstellingen per week gespeeld gaan worden, en alle rollen dubbel bezet moeten zijn: Kees Boot (Schepenaar), Lottie Hellingman (Cato), Bart Rijnink (Teunis), Debbie Korper (Toorop) en Stefan Rokebrand (Johannes van den Bos). Ook Rosa da Silva (Aagje) en Gusta Gelijnse (Verteller) maken deel uit van de nieuwe cast van Het Pauperparadijs. Beide actrices speelden afgelopen zomer al enkele voorstellingen mee in Veenhuizen.

De nieuwe groep acteurs gaat spelen in een voorstelling die veel Amsterdamser zal zijn dan de eerdere voorstellingen. Tom de Ket: "Nu we het leven van de Paupers vertellen in de stad die zo’n belangrijke rol speelde in hun leven, heb ik, samen met Suzanna Jansen enkele aanpassingen gedaan. Amsterdam is verweven in het DNA van de voorstelling en we vonden het niet meer dan gepast om deze plek de komende zomer een nadrukkelijkere rol te geven. We willen bovendien graag optimaal gebruikmaken van de theatrale mogelijkheden die Carré te bieden heeft."

Het gehele artistieke team heeft aanpassingen gemaakt om het buitenspektakel in een theater te kunnen laten zien. De Ket: “Eerst ben je bang dat je concessies moet doen; ingrediënten die de voorstelling tot een succes hebben gemaakt, moet je aanpassen omwille van de nieuwe locatie, maar toen we aan de slag gingen, ervaarden we dat het verhaal nog beter uit de verf komt op het toneel van Carré.”

Een theater biedt ook veel meer mogelijkheden voor het gebruik van licht en geluid. Speciaal voor deze speelperiode bouwt decorontwerper Michiel Voet een nieuw decor. Het meest spectaculaire daaraan zijn de speciale videoprojecties.

Op basis van de scriptwijzigingen schreef componist en bandleider LAVALU, verantwoordelijk voor de muziek en de songs in de voorstelling, drie compleet nieuwe nummers voor de speelserie in Carré. Deze songs verduidelijken hoe hoofdrolspelers Teunis en Cato hun weg in de hoofdstad vinden na een jarenlang verblijf in de barakken van Veenhuizen.

Première
18 juni 2016
Dernière
17 augustus 2024
Producent
Out of Office Productions
Meer over Het PauperparadijsAnder nieuws over Het Pauperparadijs
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda