Tilburg gaat voor doorstart van M-Lab

21 januari 2020, 19:45 - Redactie
Tilburg gaat voor doorstart van M-Lab

Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Factorium Podiumkunsten en Theaters Tilburg slaan de handen ineen om vanaf volgend jaar de doorstart van M-Lab mogelijk te maken. Het productiehuis voor musical dat haar activiteiten enkele jaren geleden in Amsterdam beëindigde, is in heroprichting.

De Raad voor Cultuur constateerde in haar laatste adviezen dat er te weinig ruimte is voor experiment en dat er behoefte is aan nieuw repertoire en nieuwe muziek. Op dit moment wordt de aanvraag opgesteld voor de financiering van dit productiehuis dat haar activiteiten zal ontplooien in Amsterdam en Tilburg. De ambitie is dat dit initiatief door beide steden, provincies en het rijk wordt gefinancierd.

In de aanloop naar die heroprichting wordt in april in Theaters Tilburg een debat georganiseerd over de staat en de ontwikkeling van musical in Nederland. Producenten, programmeurs en theaterdirecteuren gaan met elkaar in gesprek over de noodzaak voor nieuw repertoire versus de herneming van West End en Broadway producties. De verwachtingen en behoeften van het publiek vormen daarbij een cruciale factor. Meer informatie over het debat volgt later.

Tenslotte is door de initiatiefnemers besloten om in juni van dit jaar geen nieuwe editie te maken van de Musical Dagen. Theaters Tilburg en de gemeente Tilburg hebben op dit moment onvoldoende geld beschikbaar om tot een kwalitatief hoogwaardig festival te komen. Afhankelijk van de lancering en het succes van M-lab wordt een hernieuwde opzet voor 2021 overwogen.

Via: Theaters Tilburg

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda