Theater De Vest - Alkmaar

Theater De Vest
Capaciteit
700

Theater De Vest is gelegen in het centrum van Alkmaar, aan het Canadaplein. Rondom dit plein zijn maar liefst vijf culturele partners gevestigd: het Theater, het Stedelijk Museum, Artiance Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk en Bibliotheek Kennemerwaard.

Theater De Vest heeft twee zalen waar voorstellingen voor publiek plaatsvinden. Dit zijn de Grote Zaal en de Kleine Zaal. De Grote Zaal van is in de zomer van 2013 vernieuwd. De zaalvloer is in een vloeiende lijn van beneden naar boven opgetrokken waarbij rekening is gehouden met voldoende beenruimte. Ook klimaatbeheersing en akoestiek zijn verbeterd. De stoelen zijn vervangen en in de nieuwe opstelling biedt de Grote Zaal plaats aan 700 personen.

De Kleine Zaal is dankzij een vlakke vloer en inschuifbare tribune multifunctioneel te noemen. Op de tribune zijn 280 comfortabele stoelen geplaatst. Als de stoelen worden neergeklapt en de tribune wordt ingeschoven, blijft een lege zaal over met een vrije vloer van 16 bij 20 meter.

Adres en contactgegevens

Canadaplein 2
1811 KE Alkmaar

Postbus 24
1800 AA Alkmaar

072 – 548 98 88
info@taqatheaterdevest.nl

Kaart

Bereikbaarheid

Auto / Parkeren

Vlakbij het theater zijn enkele parkeergarages te vinden, waarvan er één (De Vest) direct onder het theater gelegen is, dit is Parkeergarage. Ook parkeergarage Kanaalschiereiland is dichtbij.

 • Parkeergarage De Vest
  Paardenmarkt, 1811 KG Alkmaar
 • Parkeergarage Kanaalschiereiland
  Mallegatsplein 1, 1811 AG Alkmaar
Openbaar vervoer

Theater De Vest is op de volgende manieren bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • Trein
  Vanaf Amsterdam Centraal station en vanaf station Den Helder vertrekt ieder half uur een trein naar Alkmaar. Ook vanuit overige richtingen stoppen meerdere treinen per uur op het station Alkmaar Centraal. Vanaf het station duurt de wandeling naar het theater ongeveer tien minuten.
 • Bus
  De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Kerkplein (op de hoek van het Canadaplein), Tesselsebrug en Kanaalkade. Lijn 1 en 5 stoppen op het Kerkplein, lijn 2 en 8 bij de Tesselsebrug en diverse lijnen stoppen op de Kanaalkade.
 • Regiotaxi
  De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer binnen de regio. Dit betekent dat je geen pasje van de Wmo nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi. Reizen met de Regiotaxi is goedkoper dan met een normale taxi. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6:00 uur tot 24:00 uur. Bovendien zorgt de Regioaxi voor aansluitgarantie op de trein.

Foto's

Theater De Vest
Theater De Vest
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Theaters

Circustheater
Scheveningen
1852 personen
Beatrix Theater
Utrecht
1500 personen
DeLaMar Theater
Amsterdam
950 personen
Wilminktheater
Enschede
1001 personen
Meer theaters

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda