Theatergroep Parbleu! brengt muzikale tragikomedie Spoed! in Het Zonnehuis

10 maart 2017, 10:08 - Redactie
Theatergroep Parbleu! brengt muzikale tragikomedie Spoed! in Het Zonnehuis

Theatergezelschap Parbleu! werkt momenteel hard aan de nieuwe muzikale tragikomedie Spoed!, die te zien zal zijn van donderdag 23 maart tot en met zaterdag 25 maart in Het Zonnehuis in Amsterdam.

We volgen de perikelen in een klein streekziekenhuis. Binnen de hectiek van alledag komen persoonlijke verhalen en geheimen van zowel patiënten als personeel naar boven. Levens kruisen elkaar op een onverwachte manier, intriges ontplooien zich. Dit leidt soms tot hilarische, soms tot ontroerende situaties. Intussen blijkt het ziekenhuis in financiële nood te verkeren. Is er nog toekomst? Directie en staf bedenken een plan om het ziekenhuis te redden, waarbij ook de patiënten worden betrokken.

Spoed! is een muzikale tragikomedie over ziekte en gezondheid, over de kwetsbaarheid van het leven, over liefde, geluk en hoop. Een voorstelling met veel humor, maar ook serieuze en herkenbare gebeurtenissen, doorregen met bekende Nederlandstalige liedjes.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door theatermaker Pitt de Grooth. Muzikale leiding en arrangementen: Arjen Göbel. Spoed! is de 18e productie van Parbleu!, na onder andere drie musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, de muzikale theatershows Rock The Boat (2000), Airport (2009) en Mijn Hemel (2012), de Shakespeare-musical Illyria (2004), A Chorus Line (2007) en Bad Girls (2010).

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda