Theatergroep Horizon speelt A man of no importance in Alkmaar

3 mei 2023, 09:08 - Redactie
Theatergroep Horizon speelt A man of no importance in Alkmaar

In juni 2023 trekt Theatergroep Horizon opnieuw naar TAQA Theater De Vest. Dit keer voor de vertolking van de musical A man of no importance, een zeldzaam juweel in musicalland.

Het prachtige verhaal gaat over het leven van Alfie Byrne, bus-conducteur in de Ierse hoofdstad Dublin en groot fan van de 19e-eeuwse Ierse dichter en schrijver Oscar Wilde. Alfie Byrne is ook regisseur van amateurtheatergroep: De St. Imelda Players en is vastbesloten om zijn versie van Oscar Wilde’s toneelstuk Salomé op de planken te brengen in de plaatselijke kerkzaal. Dat gaat echter niet vanzelf. Vriendschappen komen onder druk te staan als iedereen zich tegen Alfie keert. Daarnaast worstelt Alfie enorm met zijn identiteit.

A man of no importance is een combinatie van zowel hilariteit en drama. Het stuk is geschreven voor een klein ensemble maar Horizon pakt het groots aan. De ruim 40 Horizonners maken er een geheel eigen Horizon-musical van en voegen hun verhaal toe aan het bestaande verhaal.

De musical is in 2002 geschreven door Terrence McNally, de songteksten zijn van de hand van Lynn Ahrens en de prachtige muziek is gecomponeerd door Stephen Flaherty. Onder begeleiding van een professioneel artistiek team, is Horizon in september vorig jaar enthousiast aan de slag gegaan met dit nieuwe stuk. Op 8 juni is de première en daarna worden er nog drie voorstellingen gespeeld.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda