Theaterconcert Unsound Mind in reprise in Amsterdam

7 januari 2020, 13:03 - Redactie
Theaterconcert Unsound Mind in reprise in Amsterdam

Op 1 en 9 februari staat collectief Unsound Mind weer in de theaters met een nieuw benefietconcert. De opbrengsten van deze concerten zullen wederom gedoneerd worden aan Stichting MIND. MIND probeert psychische problemen te voorkomen, en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Verder voeren ze ondermeer actie voor meer aandacht voor psychische problemen.

Om deze reden zal de voorstelling bestaan uit een variatie aan musicalnummers uit diverse musicals, die allen iets te maken hebben met mentale gezondheid. Door middel van vrolijke, hoopvolle, cynische en aangrijpende nummers en verbindende teksten/verhalen houdt de cast het publiek als het ware een spiegel voor. Op deze manier hopen ze deze thema’s bespreekbaar te maken en het taboe erop te doorbreken. Ze streven zo naar meer openheid en begrip.

Doordat er binnen de groep veel mensen te maken hebben (gehad) met depressie, angststoornissen of PTSS wordt er met extra veel passie gewerkt om geld op te halen voor dit mooie doel. Er wordt in deze groep omgegaan met verdriet, trauma, onzekerheid en verlies. Maar er wordt ook vreugde gedeeld en (heel veel) met elkaar gelachen en gezongen.

Met het eerste concert van Unsound Mind in januari 2019 haalde het collectief meer dan 2.000,- op en kregen zij zelfs een vermelding op het online platform van de NOS. Maar belangrijker nog: het concert bracht een gesprek op gang, en meerdere bezoekers van het eerste concert hebben naar aanleiding van Unsound Mind hulp durven zoeken voor hun mentale problemen.

Reden genoeg voor initiatiefneemster en producente Melissa Zijsling om een tweede concert op te zetten. Zij sloeg wederom de handen ineen met muzikaal leider Erik Pielaat, en werkte als regisseuse aan een nieuwe voorstelling. Dit onder toeziend oog van creative advisor Ruud van Overdijk.

De groep bestaat uit gepassioneerde en enthousiaste jongeren en jongvolwassenen waarvan enkelen al actief zijn in het vak, op verschillende niveaus. Zo waren Davey Molenbroek, Erik Pielaat en Jesse Stenzler vorig seizoen te zien in de musical Kruistocht in Spijkerbroek van NJMT/Theater Terra en maakten Lorenza Kok, Sydney Kuipers en Jolie van der Veen eerder deel uit van de musicalproductie 13 van FanWork Musicals.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 1 februari in theater Het Zonnehuis, Amsterdam en zondag 9 februari Theater Aan de Slinger, Houten.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda