Theater in Actie komt met de voorstelling De Confrontatie voor voortgezet onderwijs

8 mei 2023, 21:41 - Redactie
Theater in Actie komt met de voorstelling De Confrontatie voor voortgezet onderwijs

Spannend, educatief en interactief. Theatergroep Theater in Actie komt met de voorstelling: De Confrontatie. “Na twintig jaar ervaring in het (educatief) theater ga ik mijn persoonlijke verhaal vertellen”. Theatermaker en producent Leon van Uden (Robèrt van Beckhoven in het theater, Liften 1 & 2, Toms Magische Speelgoedwinkel e.a.) komt dit najaar met een nieuwe voorstelling, gebaseerd op zijn eigen ervaringen op de middelbare school. De Confrontatie is de eerste productie van Theater in Actie en speciaal gemaakt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Tevens is de voorstelling te boeken voor ouderavonden.

Verhaal

Wat als je middelbare school een hel was en je, twintig jaar later, de ultieme kans krijgt om je pester(s) te confronteren? Het overkomt Bas. Na een zeer vervelende schooltijd lijkt zijn leven eindelijk in balans: hij heeft een lieve vriend, geweldige vrienden en een mooie carrière. Echter, achter die opgewekte lach zit nog altijd dat diepgewortelde trauma verborgen. Dan doet zich een onverwachte kans voor...
 
In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, worden Bas en Giovanni opgesloten in een kleine ruimte, waaruit ontsnappen onmogelijk is. De pester tegenover de gepeste. Het slachtoffer tegenover de dader. Wat volgt is een intense confrontatie met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl we de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer én wat is de rol van dat, haast, anonieme meisje? Het zal een verblijf worden die hun leven en dat van de toeschouwer voorgoed zal veranderen.
 
Naast deze verhaallijn zijn we ook getuige van een schokkend verhaal dat zich afspeelt in het heden. Een pestsituatie waarin social media een gevaarlijke rol speelt. De twee verhaallijnen klimmen samen naar een heftige en emotionele climax, waarbij wegkijken geen optie is.

De Confrontatie is de ultieme interactieve voorstelling over (de nasleep van) pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen én in actie komen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda