Theater Elckerlyc in Antwerpen blijft gesloten tot eind december

28 augustus 2020, 14:18 - Redactie
Theater Elckerlyc in Antwerpen blijft gesloten tot eind december

Naar aanleiding van de nog steeds geldende Coronamaatregelen, nam de directie van Theater Elckerlyc in Antwerpen de beslissing om de deuren dicht te houden tot en met december voor de grote show- en komedieproducties. Dat wil zeggen dat er dit jaar, voor het eerst in zes jaren, geen feestelijke Winterrevue komt en dat ook De Komedie Compagnie geen nieuwe komedie zal brengen.

Nico Warrinnier, zakelijk directeur van het theater: "Het maken van professionele producties vraagt tijd, vraagt vertrouwen van je publiek en vraagt garanties. Het laatste ontbreekt op dit moment, en dat is helaas geen gunstig klimaat om een nieuw seizoen op te starten zoals we dat gewend zijn. Hoezeer we ook gemotiveerd zijn om er terug aan te beginnen, de voorwaarden zijn er helaas niet en we hebben te weinig zicht op een concrete datum wanneer ze er wel zouden zijn. Het is daarom dat we deze moeilijke knoop hebben doorgehakt, zodat we alles op alles kunnen zetten om ons theater en de sector terug te laten floreren wanneer we vrij zijn van deze obstakels. Dat is de enige juiste keuze om als groot huis hier ook zonder nog grotere financiële kleerscheuren uit te komen."

Dirk van Vooren, artistiek directeur: "Theater Elckerlyc en Theatertainment zijn twee bedrijven die vertrekken vanuit een passie, vanuit een ziel. Onze betrachting bij elke productie is het creëren van een unieke beleving voor ons publiek, is het bieden van ontspanning en samenhorigheid onder de mensen en artiesten. De Winterrevue is daar het perfecte voorbeeld van, we entertainen een brede groep mensen uit verschillende generatiegroepen. Hoewel we ons publiek en het podium enorm missen, zullen we nog even geduld moeten oefenen en zullen we ons vooral moeten klaarstomen voor een spectaculaire terugkeer van zodra het weer kan. De vonken zullen er afvliegen en de pluimen evenzeer!"

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda