Theater De Kappen in Haaksbergen presenteert Thank You For The Music

19 juni 2018, 08:19 - Redactie
Theater De Kappen in Haaksbergen presenteert Thank You For The Music

Op zaterdag 15 september staan zes Twentse muziektheatergezelschappen, Music All, Muziektheatergroep A Muse, Muziektheater Servus , Stichting Musical Producties Twente, Studio 65 en Theatergroep De Verstrooiers, op het podium van Theater De Kappen in Haaksbergen tijdens Thank You For The Music.

Het initiatief komt van René van der Kuil van Theater De Kappen: "‘"Vorig jaar heb ik meegedaan aan de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Stichting Musical Producties Twente. Met een groep mensen vol passie werk je heel lang en hard aan een productie die je uiteindelijk maar drie keer speelt. Toen stelde ik mezelf de vraag, Wat kan ik bedenken om nog een keer op het podium te staan, hoe voorkom ik dat het na die drie keer afgelopen is?. Toen ik in die periode de Musical Sing-a-Long op tv zag, onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam als opening van het culturele seizoen, kreeg ik een idee hoe dat zou kunnen. Ik dacht aan de kwaliteitsvolle muziektheatergezelschappen die we in Twente hebben die iets vergelijkbaars zouden kunnen doen als start van het theaterseizoen 2018/2019."

"Het idee heb ik in eerste instantie aan Roy Koops, voorzitter van Music All, voorgelegd en hij reageerde meteen erg enthousiast wat me vertrouwen gaf om er mee door te gaan. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in niet minder dan zes muziektheatergezelschappen die meewerken aan deze unieke avond . In totaal zullen er zo´n 150 zangers en zangeressen in actie komen", aldus een enthousiaste René van der Kuil.

Het hoofddoel van Thank You For The Music is om het publiek een geweldige, avondvullende theateravond in De Kappen te bieden met op het podium heel veel Twents amateurtalent. Daarnaast wil het Haaksbergse theater laten zien dat ze heel graag een podium bieden en een geschikt podium zijn voor regionale amateurgezelschappen. De Kappen heeft een uitgebreide professionele programmering maar is ook erg blij met al die amateurgezelschappen die het theater weten te vinden, en niet alleen uit Haaksbergen.

Het komend seizoen zijn dat vaste gasten zoals de Haaksberger Muzikanten, de Haaksbergse Harmonie, MATCH, ’t Noll’nkoor, de Haaksbergse Revue, Theatergroep De Verstrooiers en Muziektheatergroep A Muse. Nieuw zijn Twents Theater en Toneelgroep Fleringen.

De gezelschappen zullen zich van hun beste kant laten zien want het is voor hen ook een avond om zich te promoten bij nieuw publiek. René van der Kuil: "Ik stel me voor dat mensen die voor een bepaald gezelschap naar deze avond komen enthousiast raken over een andere groep en denken, Laat ik ook eens naar een voorstelling van hen gaan. Dat lijkt me echt geweldig als dat gebeurt."

Het wordt een zeer afwisselende avond met nummers uit voorstellingen die nog op stapel staan en hoogtepunten uit voorgaande producties. Naast nummers uit bekende musicals als 3 Musketiers, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Little Shop Of Horrors, Rent, valt er ook te genieten van het klassieke genre zoals opera en operette.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda