Theater aan de Parade in Den Bosch tijdelijk dicht vanwege asbest

25 juni 2016, 10:17 - Redactie
Theater aan de Parade in Den Bosch tijdelijk dicht vanwege asbest

Het Theater aan de Parade in Den Bosch is per direct gesloten vanwege asbest.

In een deel van het gebouw is geïnventariseerd waar asbesthoudend materiaal is gebruikt, nodig ter voorbereiding van de aanbesteding van de sloop/nieuwbouw. Daarbij heeft een extern bureau geconstateerd dat er asbesthoudend materiaal aanwezig is en dat dit mogelijk een risico kan vormen. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat er op dit moment verder geen asbest in de lucht is aangetroffen.

De gemeente Den Bosch en Theater aan de Parade nemen uiteraard geen enkel risico en zodoende is besloten om de activiteiten in het theater per direct stil te leggen tot er meer duidelijkheid is over de totale situatie van het asbest in het gebouw. De komende week wordt het onderzoek verder afgerond en dan volgt een rapportage.

De plotselinge sluiting van het theater is onder andere een enorme tegenvaller voor dansschool LiFeDance uit Den Dungen. De dansschool zou vandaag maar liefst drie voorstellingen gaan opvoeren in het theater. Morgen zou in het theater de voorstelling Opnieuw Applaus te zien zijn en maandag zou The Royal Opera te zien zijn.

Het theater werd in 1976 gebouwd en heeft een capaciteit van 900 plaatsen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda