The Singing Factory geeft jonge talenten de kans in popmusical June Foster

6 februari 2020, 12:17 - Redactie
The Singing Factory geeft jonge talenten de kans in popmusical June Foster

Vorig seizoen liet productiehuis The Singing Factory de jongeren van kidskoor XL Melodia (10 t/m 15 jaar) hun vuurdoop beleven in de swingende popmusical 13. Nadat hun jongerenkoor Youforia (16 t/m 25 jaar) in november 2019 nog schitterde in de musical November 89, geeft The Singing Factory in maart 2020 ook de jonge talenten van Melodia opnieuw volop de kans om podiumervaring op te doen en dit in de nieuwe popmusical June Foster, die te zien zal zijn in concert- en theaterzaal TheAtrium te Mechelen.

June Foster vertelt het verhaal van June, een zestienjarig meisje dat – samen met haar jongere broers Noah en Alex – terechtkomt in een nieuw pleeggezin, bij pleegmoeders Allison en Jess. June moet leren omgaan met haar nieuwe omgeving, de eerste liefdesproblemen van haar (homoseksuele) broer en haar nieuwe vrienden. Deze zomerse popmusical voor het hele gezin werd geschreven door de 23-jarige Wanne Synnave, die ook de regie op zich neemt. De muziek is van de hand van Kristof Aerts en zal gebracht worden door een 7-koppige liveband onder diens leiding. Choreograaf van dienst is, net als voor 13, Matthew Michel.

De hoofdrol in June Foster wordt vertolkt door de 14-jarige Kato Faure uit Deurle, die vorig seizoen al te zien was als cheerleader Kendra in 13. De 15-jarige Zion Luts heeft na zijn hoofdrol als Evan Goldman in 13 opnieuw een rol in de hoofdcast te pakken als Noah, de met zijn homoseksualiteit worstelende broer van June. Titus Schrooyen maakt zijn debuut in de hoofdcast en vervolledigt het broederpaar als Alex.

De jongeren krijgen in de hoofdcast ook de steun van enkele ervaren volwassenen. Zo kruipen Leen De Graeve en Veerle Van Ransbeeck in de huid van pleegmoeders Jess en Allison. Mag Brieuc Van Kersschaever als sociaal werker William proberen June en haar broers zo goed mogelijk te begeleiden in hun nieuwe pleeggezin, en bewaart Anne-Sophie Metselaar als huishoudster Sophia de orde en netheid.

Net zoals bij The Wave, Magdalena en November 89, kiest The Singing Factory met June Foster (pleegzorg) opnieuw voor een niet-alledaags musicalthema. Dat June Foster de thematiek van pleegzorg zo openlijk aansnijdt, kan volgens Pleegzorg Vlaanderen enkel maar gunstige effecten hebben.

"In Vlaanderen wonen op dit moment 7.100 pleegkinderen bij een pleeggezin. Heel wat onder hen zullen zich ongetwijfeld kunnen inleven in het verhaal van de musical.”, zegt Niels Heselmans van Pleegzorg Vlaanderen. “Net als de drie hoofdrolspelers hebben ze alles wat voor hen vertrouwd was moeten achterlaten en zoeken ze elk op hun manier een nieuwe plek in hun pleeggezin. Vaak worstelen ze ook met het gevoel dat ze de enige zijn die in een ander gezin wonen. Dat een musical een thema als pleegzorg zo openlijk aansnijdt, zal er zeker toe bijdragen dat dit gevoel vervaagt.”

"Het pleeggezin van June en haar broers bestaat uit twee pleegmama’s. Voor ons is dat niet zo opmerkelijk, want pleeggezinnen bestaan natuurlijk niet alleen uit traditionele gezinnen. Ook holebi’s, alleenstaanden, nieuw samengestelde gezinnen en gezinnen met of zonder kinderen, kunnen pleegkinderen een warme thuis bieden. Belangrijk is vooral dat je een groot hart hebt voor kinderen en respect voor ouders die het moeilijk hebben. Er zijn nog heel wat kinderen in Vlaanderen die op zoek zijn naar een pleeggezin, dus hopelijk kunnen we door het verhaal van June, Noah en Alex ook nieuwe gezinnen prikkelen om zich kandidaat te stellen als pleeggezin”, besluit Niels Heselmans.

June Foster speelt op 7, 8, 13 en 14 maart in zaal TheAtrium te Mechelen.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda