The Queen’s Gambit als musical naar Broadway

8 maart 2021, 18:29 - Redactie
The Queen’s Gambit als musical naar Broadway
Foto: Netflix

Het boek The Queen's Gambit van Walter Tevis uit 1983 komt als musical naar Broadway. Producent Level Forward verkreeg de rechten om het boek naar het toneel te gaan brengen.

Het boek werd recent nog succesvol omgetoverd tot een serie door Netflix. The Queen's Gambit groeide snel na de release uit tot de best bekeken Netflix-miniserie ooit met meer dan 62 miljoen kijkers in een maand tijd. Afgelopen maand won de serie nog de Golden Globe voor beste miniserie en won hoofdrolspeler Anya Taylor-Joy de Golden Globe voor beste hoofdrolspeelster in een miniserie.

The Queen's Gambit is een fictief verhaal dat het leven volgt van wees en schaakwonder Beth Harmon tijdens haar zoektocht om 's werelds grootste schaker te worden, terwijl ze worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving. The Queen's Gambit, Damegambiet in het Nederlands, is een bekende schaakopening.

Wanneer de musical precies te zien zal zijn is nog niet bekend. Ook andere details zoals over het creative team worden later aangekondigd.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda