The Prince of Egypt vanaf 4 september op Netflix

19 augustus 2020, 17:18 - Redactie
The Prince of Egypt vanaf 4 september op Netflix

Vanaf begin volgende maand komt The Prince of Egypt beschikbaar op Netflix, de animatiefilm zal vanaf 4 september te bekijken zijn op de streamingdienst.

De Egyptische farao Seti geeft het bevel om alle Hebreeuwse baby's te verdrinken. Een wanhopige moeder plaatst haar zoon, Moses, in een mandje en zo komt hij terecht bij de koningin. Moses wordt opgevoed als een broer van de troonopvolger Ramses. Jaren later worden de broers van elkaar gescheiden wanneer Moses achter zijn ware achtergrond komt. Hij krijgt van God de taak om als boodschapper te fungeren, en de onderdrukte Hebreeuwse bevolking te leiden naar een eigen land.

The Prince of Egypt van DreamWorks had in 1998 een budget van 60 miljoen dollar en bracht uiteindelijk 101 miljoen dollar op. De animatiefilm won een Oscar voor beste lied en was ook genomineerd voor een Grammy en Golden Globe.

De Nederlandse stemmen werden destijds ingesproken door onder andere Gijs Scholten van Aschat, Mark Rietman, Lone van Roosendaal en Jon van Eerd.

Hieronder zie je de trailer van de animatiefilm.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda