The Musical Underground eind september in Theater Orpheus in Apeldoorn

6 juni 2021, 18:39 - Redactie
The Musical Underground eind september in Theater Orpheus in Apeldoorn

The Musical Underground is eind september te zien in Theater Orpheus in Apeldoorn. Een show waarin een live band je alle bekende en minder bekende musicalnummers laat horen. De band bestaat uit meer dan 25 jonge muzikanten, tussen 15 en 25 jaar, die aan het begin van hun carrière staan. De artiesten zullen de komende weken bekend worden gemaakt.

Deze show wordt geheel geproduceerd door jongeren, in samenwerking met Theater Orpheus. Dit is mogelijk dankzij de financiële en materiële steun van Theater Orpheus, Gigant, Janice Walker Fonds, Rabobank, Ultimate Workspace, Lauw huiswerk- en studiebegeleiding, Drumschool Apeldoorn en Slagwerkplaats.

De muzikanten staan aan het begin van hun carrière en het opdoen van praktijkervaring is ontzettend belangrijk voor hun talentontwikkeling, iets wat binnen dit project centraal staat. Daarom werken de jongeren samen met professionals uit het vak. Bij dit passieproject worden zoveel mogelijk mensen betrokken om samen te ervaren hoe mooi dit vak is. In de aanloop van de voorstelling wordt een repetitieweekend georganiseerd voor de muzikanten, zodat ze elkaar goed leren kennen, zowel op persoonlijk als muzikaal gebied. Tijdens dit weekend in augustus krijgen ze cursussen van professionals uit het vak. De repetities zullen plaatsvinden bij Gigant in Apeldoorn. Zij hebben voor dit project hun repetitieruimtes kosteloos ter beschikking gesteld.

"Met The Musical Underground breng ik twee grote passies samen. Als jonge, maar ambitieuze muzikant vind ik het belangrijk dat jongeren de vrijheid en kans krijgen om hun talent verder te ontwikkelen. Daarnaast ben ik een groot musicalfan en vind ik het belangrijk dat ''oudere'' musicals weer een nieuw leven krijgen. En dat de ondergewaardeerde nummers onder de aandacht gebracht worden. Als je deze twee dingen samenbrengt, krijg je een fantastische voorstelling met jonge artiesten, gebaseerd op het concept van Musicals in Concert. Met dit idee ben ik naar Theater Orpheus in Apeldoorn gegaan, en ook zij waren enthousiast! Ik kreeg goedkeuring om als Apeldoorns talent/initiatiefnemer dit passieproject uit te voeren." - Lionel Kistemaker

The Musical Underground vindt plaats op 24 september 2021 in de Rabobankzaal in Theater Orpheus. Kaarten zijn nu al te koop via de website van het theater.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda