The Little Mermaid pakt uit met groot led-achtergrondscherm

12 december 2017, 17:38 - Redactie
The Little Mermaid pakt uit met groot led-achtergrondscherm

The Little Mermaid, de Disney-musical die door entertainmentbedrijf Marmalade vanaf morgen, woensdag 13 december, voor het eerst in België wordt gebracht, is een groots totaalspektakel met imposante decors, kostuums, acrobatie en effecten.

Blikvangers zijn onder meer een ledwall van maar liefst 400 vierkante meter groot, waterfonteinen en een levensgrote boot op het podium.

De The Little Mermaid in cijfers:

  • het podium is méér dan 1.500 vierkante meter groot en behoort hiermee tot één van de grootste musicalpodia ooit in ons land;
  • tijdens de storm-scène is er een regengordijn te zien van maar liefst 72 meter lang;
  • het podiumbrede led-scherm op de achtergrond telt 800 panelen met 10.240.000 ledlampjes in totaal;
  • daarnaast zijn er 439 lichtelementen gemonteerd;
  • per voorstelling zullen er 150 verschillende kostuums te zien zijn, die speciaal voor deze Vlaamse productie werden gemaakt.

Regisseur Frank Van Laecke en producent Yoshi Aesaert hebben voor de musical een cast samengesteld bestaande uit gerenommeerde musicalnamen en enkele jonge talenten: Ianthe Tavernier als Ariël, Juan Gerlo en Michiel De Meyer als Prins Erik, Kobe van Herwegen als Sebastiaan, Anne Mie Gils als Ursula, Hans Peter Janssens als Koning Triton, Jan Schepens als Slijmbol, Frank Hoelen als Grimbert, Nordin De Moor als Slijmbal, Marc Lauwrys als Jutter en Ivan Pecnik als Chef Louis.

The Little Mermaid is te zien vanaf 13 december tot en met 30 december in Flanders Expo Gent. De officiële première van de musical is aanstaande zondag.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda