The Lion King passeert grens van 1 miljard dollar wereldwijd

31 juli 2019, 10:52 - Redactie
The Lion King passeert grens van 1 miljard dollar wereldwijd

The Lion King is de magische grens van omzet van 1 miljard dollar gepasseerd. De film is daarmee de vierde film voor Disney die deze grens dit jaar weet te behalen, eerder behaalden Avengers: Endgame, Captain Marvel en Aladdin deze grens al.

Van deze 1 miljard komt 361 miljoen uit de Verenigde Staten en 638 miljoen uit de rest van de wereld. In China bedroeg de omzet 115 miljoen dollar, in het Verenigd Koninkrijk 48 miljoen dollar en in Brazilië 44 miljoen dollar.

Ook in Nederland brak The Lion King al een record. Disney beleefde met de film de beste opening ooit in Nederland met 112.00 bezoekers in één dag. De film bracht deze 1.6 miljoen euro op en dit is het dubbele vergeleken met de originele animatiefilm.

Nederlander gaat viral met animatievideo

Ondertussen is er ook een Nederlands succes gerelateerd aan The Lion King. Animator Cas van de Pol is viral gegaan met zijn grappige animatievideo van The Lion King. Cas besloot om een recap van de originele film te maken die uiteindelijk slechts twee minuten duurt. De animatievideo van Cas die al 6,5 miljoen keer is bekeken hieronder.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda