Tess door theatergroep Horizon uit Alkmaar

16 april 2018, 11:21 - Redactie
Tess door theatergroep Horizon uit Alkmaar

Tess, of de negen levens van Maria Tesselschade, een musical is een theatrale voorstelling over de persoonlijke moed en eigenzinnige levenswandel van dichteres Maria Tesselschade, die in de Gouden eeuw in Alkmaar heeft gewoond. Met prachtige muziek van Hans Kunneman en originele teksten van Marc Smit. Tess, of de negen levens van Maria Tesselschade, de musical is een productie van Theatergroep Horizon.

In de zeventiende eeuw was het voor vrouwen zo goed als onmogelijk iets anders dan huisvrouw en/of moeder te zijn. Het glazen plafond, dat vrouwen in onze tijd belet hoge posities te bekleden, was toen een dikke plaat van marmer. Tess, of de negen levens van Maria Tesselschade, een musical gaat over een talentvolle vrouw die in die tijd haar unieke plek moest zien te vinden in een wereld van mannen; mannen als Vondel, Hooft en Huygens.

Deze productie vindt plaats in de Grote Kerk te Alkmaar, die niet alleen het decor vormt van de musical maar er ook een belangrijke rol in speelt, omdat Tesselschade leefde in tijden vol religieuze onrust en daar ook stelling in nam. Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda