Swan Lake, gebaseerd op Het Zwanenmeer, opvolger van Horror

7 maart 2016, 09:39 - Redactie
Swan Lake, gebaseerd op Het Zwanenmeer, opvolger van Horror

Met Swan Lake maakt theatermaker Jakop Ahlbom zijn eerste avondvullende dansvoorstelling, gebaseerd op Het Zwanenmeer. Jakop zet het werk radicaal naar zijn eigen hand, zowel op het gebied van de verhaallijn, de choreografie als de muziek. Swan Lake is de opvolger van de voorstelling Horror.

Het Zwanenmeer

Swan Lake van Jakop Ahlbom is een moderne vertaling van Het Zwanenmeer, een vrije interpretatie van het oorspronkelijke sprookje. Centraal in zijn bewerking staat de destructieve kracht van liefde. Hoe gaan wij om met de liefde, in alle puurheid maar ook in de dubbelhartigheid ervan. Jakop is geïnteresseerd in het dilemma van de mens die we willen zijn, en de mens die we soms moeten en zullen zijn.

Hoe blijven we dicht bij onszelf in ons verlangen naar de ander en in ons verlangen naar volmaaktheid. Swan Lake is een associatieve vertelling waarin de personages zich gewaar worden van hun obscure kanten, dat liefde niet alles overwint en dat een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen.

Muziek

Voor de muziek werkt hij opnieuw samen met Alamo Race Track, de spannendste indierockband van Nederland. Zij zetten de oorspronkelijke muziek om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop. Ook componeren ze voor Swan Lake nieuw werk. Swan Lake wordt gedanst door zes dansers van ICKamsterdam en twee dansers uit Jakops eigen groep. De muziek wordt live gespeeld door de vier muzikanten van Alamo Race Track o.l.v. Leonard Lucieer.

Voor Jakop Ahlbom is het een bijzondere uitdaging binnen dit platform zijn eerste avondvullende dansvoorstelling te maken. Zijn theatrale werk staat bekend om de verschillende ingrediënten waaruit hij zijn voorstellingen opbouwt waaronder mime, acrobatiek en physical comedy. Ook dans is één van de fundamenten in zijn werk.

Swan Lake is een coproductie met ICKamsterdam en De Meervaart, waar het speelt van dinsdag 21 juni tot en met donderdag 30 juni, de première is hier op vrijdag 24 juni. Dit najaar volgt er een tournee langs meer dan 40 grote theaters in Nederland.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda