Sven Ratzke brengt Starman terug naar Nederland

5 september 2016, 11:19 - Redactie
Sven Ratzke brengt Starman terug naar Nederland

Entertainer en zanger Sven Ratzke is net terug van het Edinburgh Festival Fringe waar hij hoge ogen gooide met Starman, het theaterprogramma waarin hij bekende nummers van David Bowie op geheel eigen wijze vertolkt. Sven Ratzke is niet de eerste Nederlander die op het festival speelde, eerder waren ook Hans Teeuwen, Marc-Marie Huijbregts en Micha Wertheim te gast. Het is echter voor het eerst dat een Nederlandse voorstelling zoveel succes oogstte.

Zo werd Starman door het Arts Awards Voice Magazine verkozen tot ‘Best Fringe Show of 2016’ uit de 3567 voorstellingen die geprogrammeerd stonden. De 450 stoelen waren zo goed als elke voorstelling uitverkocht en Starman kreeg mooie recensies van de Engelse pers. Tevens was er veel media aandacht voor Sven Ratzke en gaf hij onder meer interviews aan dagbladen The Sun, The Times, The Herald, Daily Mail en trad hij op bij de BBC en op de Schotse TV.

Een Nederlandse reprise kan dan ook niet uit blijven en Starman is vanaf 14 oktober te zien in een klein aantal theaters in ons land. Sven Ratzke sluit zijn tournee af op 24 en 25 april in De Kleine Komedie in Amsterdam. Ook zijn er een aantal gerenommeerde theaters in Sydney, New York en Londen toegevoegd aan het speelschema. Afgelopen vrijdag werd Starman opgenomen door de Duitse tv zender ARD.

Naast de internationale tournee speelt hij in november de hoofdrol in de musical Hedwig and the Angry Inch in Hamburg en Berlijn. In december is hij terug in Nederland met Ratzke’s Christmas Night waarin hij op geheel eigen wijze het kerstgevoel onder de loep neemt. Op 17 december is hij met Ratze’s Rendezvous te gast in het Concertgebouw in Amsterdam.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda