Hoofdrol Suzan Seegers in theatervoorstelling exclusief voor zorgmedewerkers

15 maart 2021, 11:17 - Redactie
Hoofdrol Suzan Seegers in theatervoorstelling exclusief voor zorgmedewerkers
Foto: ADEM – Stichting Tanktheater © Richard Fieten

Het is druk, hectisch. Corona. Patiënten komen binnen, meer en meer. Cliënten worden ziek. Je werkt je een slag in de rondte in beschermende kleding, met dat mondkapje. Je snakt naar adem, lucht, stilte, rust. Hoe houd je dit vol? Hoe moet dit verder?

Stichting Tanktheater heeft het initiatief genomen om een theatervoorstelling te maken speciaal voor zorgmedewerkers en mantelzorgers die het zwaar te verduren hebben (gehad) tijdens de coronacrisis. Het initiatief start in samenwerking met VieCuri Medisch Centrum en zal daarna uitgerold worden door heel Nederland.

Hoe kun je bijtanken als je in de zorg werkt en continu ‘aan’ staat en er voor de ander moet zijn? In theatershow ADEM gaat zangeres en theatermaker Suzan Seegers op zoek naar antwoorden. Suzan is bekend van onder andere Op zoek naar Evita, musicals als Les Misérables en Urinetown en haar eigen, veelgeprezen soloshows. Ze zingt, vertelt, acteert, wordt begeleid door een liveband, een danseres én indrukwekkende beelden. De voorstelling ontroert, maakt je aan het lachen en zet je aan het denken. Het is vooral een uur lang lekker op adem komen.

De theatervoorstelling ADEM is een initiatief van Tankstation voor Mensen. Met dit unieke concept leer je om je hoofd met je hart te verbinden en om je energieniveau op peil te houden. Je doet dit door bewust vijf stappen te nemen: ontspannen, leeg worden, herinneren, verstillen en innerlijk luisteren. Het resultaat is dat je dichter bij jezelf komt, bewuster leeft en meer energie krijgt. Een verademing voor als je (te) vaak en (te) veel onder druk staat. ADEM is een non-profit activiteit en is ondergebracht in de onafhankelijke stichting Tanktheater.

ADEM gaat, mits de coronamaatregelen het toelaten, op 1 juni in première in Theater de Maaspoort in Venlo en is daarna te zien door het hele land. Tickets zijn in eerste instantie alleen te boeken voor zorginstellingen, de losse verkoop start later.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda