Succesherneming Bromance van Theater Sonnevanck

21 november 2017, 11:16 - Redactie
Succesherneming Bromance van Theater Sonnevanck
Foto: Sanne Peper

Het winnen van de Gouden Krekel en lovende reacties van bezoekers van uiteenlopende leeftijden zijn de aanleiding voor een succesherneming van Bromance (14+) in de theaters. Deze voorstelling, coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool, over beginnende liefde en de angst om anders te zijn is van 12 januari tot 3 maart volgend jaar te zien in de kleine zalen in heel Nederland. In Bromance spelen Leendert de Ridder, Josha Stradowski en Willem Voogd.

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Een voorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn. Gemaakt door het duo: schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Timothy de Gilde.

Ieder jaar maken Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool twee voorstellingen voor jongeren. Bromance was in 2016 meer dan honderd keer op middelbare scholen te zien (in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer) en speelde daarnaast in theater De Krakeling te Amsterdam en op festival Hoogte80 in Arnhem.

De voorstelling maakte veel los bij de middelbare scholieren en had zelfs tot gevolg dat er meerdere leerlingen uit de kast zijn gekomen nadat de voorstelling op school gespeeld had.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda