Recensie: Studio 65 rockt in Wilminktheater met Jesus Christ Superstar

23 november 2015, 09:24 - Redactie
Recensie: Studio 65 rockt in Wilminktheater met Jesus Christ Superstar

Afgelopen weekend voerde amateur theater- en zanggezelschap Studio 65 drie maal de rockmusical Jesus Christ Superstar op in de Holland Casino zaal in het Wilminktheater in Enschede. Musicalweb.nl was bij de zo goed als uitverkochte première op vrijdagavond. Studio 65 wist er een waar spektakelstuk van te maken, een prettige lichte opzet tegen een zwaar verhaal.

Cast

De rol van Jezus werd gespeeld door Rutger de Vries. Hij zette de muzikaal moeilijke rol zeer overtuigend neer met mooie hoge noten waarbij hij voor ons gevoel echt tot het randje durfde te gaan. Rutger wist ons kippenvel te bezorgen tijdens het nummer Gethsemane / I Only Want to Say.

Judas, gespeeld door Dinant Duenk, was eigenlijk wel de grote ster van de avond. Zijn spel was sterk en overtuigend en het was duidelijk te zien dat hij met ziel en zaligheid aan het spelen was. De passie die hij er in legde zorgde er soms wel voor dat hij niet altijd even goed verstaanbaar was. Het klapstuk van de voorstelling was ook voor Judas, Superstar, aan het einde van de voorstelling. Hij steeg op een hoogwerker boven al het publiek uit, om met een glinsterend ensemble op het podium vol overgave te zingen.

De opkomst van de flamboyante King Herod, gespeeld door Jan Garritsen, was een bijzonder grootste opkomst gevolgd door King Herod’s Song. King Herod kwam op in een groot roze gewaad samen met vier roze dames en zelfs twee echte poedels die voor de nodige verraste gezichten zorgde bij het publiek, die twee strak aangelijnde poedels bleven overigens bijzonder kalm op het toneel. We misten ze alleen wel bij het slotapplaus :-).

Maria Magdalena werd gespeeld door Marieke Visser. Zij blonk uit in zang en spel en was daarnaast erg goed verstaanbaar. Met name het duet ‘Could we start again please’ met Peter (gespeeld door Edgar Bloem) was erg mooi. Peter Kamphuis verraste ons met zijn prachtige solo als Simon Zealotes en Arjan Bollen zette sterk een overtuigende Pontius Pilate neer.

Het ensemble was niet te betrappen op valse noten, en zette qua spel een geloofwaardige omgeving neer.

Decor en techniek

Het decor was minimalistisch maar erg sterk waarbij de letters zoals te zien in de onderstaande foto’s de basis vormde. Er werd ook creatief met de letters omgegaan. Er waren verschillende vormen van projectie geïntegreerd in het verhaal waaronder in het begin van de voorstelling de (live) projectie van Judas op het gewaad van Jezus, later was de projectie van Judas meerdere keren groter op de achterste wand te zien.

De verschillende changementen uitgevoerd door het ensemble gedurende de voorstelling verliepen heel soepeltjes en waren goed geïntegreerd.

Minpunt was de volgspot die wat slordig was, dit leidde af en werd op den duur storend. Ook gebeurde voornamelijk in de eerste akte dat de versterking te laat was waardoor de eerste woorden wegvielen. Grappig was de rookmachine die net iets te enthousiast werd gebruikt met als gevolg dat de orkestleden even de rook weg moesten zwaaien.

Naast de grote cast was er een liveorkest aanwezig bestaande uit maar liefst 31 muzikanten onder leiding van Armanda ten Brink. We vonden dat het orkest af en toe wat braaf speelde maar allen wisten ze zeker een goede show neer te zetten. De regie van Jesus Christ Superstar was in handen van Richard Sprokkereef.

Al met al mag heel Studio 65 erg trots zijn op de voorstelling die deel uitmaakt van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Door: Jolanda van Dijk

Bron: Michel Wester

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Falsettos
Locatie: DeLaMar
Datum: 25-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda