Studio 65 brengt 3 Musketiers, de Musical naar Wilminktheater in Enschede

30 november 2017, 15:03 - Redactie
Studio 65 brengt 3 Musketiers, de Musical naar Wilminktheater in Enschede

Studio 65 brengt volgend jaar 3 Musketiers, de Musical naar Wilminktheater in Enschede.

Iedereen kent de uitdrukking 'Één voor allen en alleen voor één' wel. Deze kreet komt uit het verhaal van de 3 Musketiers. De belangrijkste verhaallijn is het complot van de op macht beluste kardinaal Richelieu die gebruik wil maken van de onervarenheid van de jonge koning Lodewijk XIII. Door de koning en zijn vrouw in diskrediet te brengen hoopt hij de koning tot aftreden te dwingen waarop hij zelf het leger kan aanvoeren om de hugenoten aan te vallen en de oorlog te verklaren aan Engeland.

De kardinaal wordt daarbij geholpen door het hoofd van zijn garde, de graaf van Rochefort. Daarnaast zet hij een spionne en moordenares in, de valse Milady de Winter. De drie musketiers blijven echter trouw aan de koning. Later sluit de jonge D'Artagnan zich bij hen aan. Via zijn geliefde Constance, de hofdame van de koningin, komt hij achter de snode plannen van de kardinaal. Samen met de drie musketiers probeert hij deze plannen vervolgens te dwarsbomen.

Studio 65 is een theater- en zanggezelschap uit Twente vooral bekend door Jesus Christ Superstar die zij al vele jaren ten gehore brengen. Daarnaast werkt Studio 65 regelmatig mee aan concerten en brengen zij om de 2 jaar een productie op de planken. 3 Musketiers is 1 van de bekendste musicals in Nederland die ook in Nederland is geproduceerd. Het lied 'Alles' heeft zelfs een tijdje in de top 40 gestaan.

De voorstelling is te zien in het Wilminktheater in Enschede op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda