Stichting JONG! presenteert Dracula in theater De Kring in Roosendaal

2 juni 2016, 08:29 - Redactie
Stichting JONG! presenteert Dracula in theater De Kring in Roosendaal

Voor het vijfde jaar op rij presenteert Stichting JONG! van 2 tot en met 10 juni een musicalproductie in theater De Kring in Roosendaal. Dit jaar nemen de ruim dertig enthousiaste, jonge theatertalenten je mee naar het donkere Transsylvanië waar Dracula zich schuil houdt. Onder leiding van een live orkest vertellen zij het griezelige van Graaf Dracula en zijn bloedstollende bruiden.

"Met zelfgeschreven theater producties in een unieke vorm creëren wij onze eigen magie in het theater" aldus Sander Nijssen samen met Britt van Gastel oprichters van Stichting JONG! "We bouwen de hele productie ieder jaar vanaf een blanco papier op met inmiddels een vaste ploeg enthousiaste vrijwilligers. Zo is daar Astrid Lambertus die voor het vijfde jaar op rij zorgt dat de spelers hun rol nog verder kunnen uitwerken.

Met meer dan 60 complete kostuums, accessoires, pruiken en grime is Astrid van groot belang voor de professionele uitstraling van de voorstellingen. “Elk jaar vind ik het weer een super uitdaging om iets totaal anders neer te zetten, de eigen verhalen die op de spelers worden geschreven geven vollop ruimte om creatief uit te pakken en mijn gang te kunnen gaan".

Stichting JONG! werd in 2011 officieel opgericht als nieuw theatergezelschap in Roosendaal. Omdat de initiatiefnemers van mening waren dat er binnen de stad onvoldoende ruimte was voor jongeren om theater te maken, besloten zij zelf een podium te creëren. "Het is ook zo leuk dat je de spelers ziet ontwikkelen en van figurantenrol naar een hoofdrol ziet transformeren in al die jaren dat we bezig zijn" aldus Britt. Onopgemerkt zijn de creatievelingen niet gebleven en dingen ze dit jaar ook mee naar De Amateur Musical Awards die op maandag 24 oktober voor de tweede maal worden uitgereikt in het DeLaMar.

Dracula is vanaf vandaag tot en met 10 juni te zien in Theater de Kring.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda