Stichting GAAF Muziektheater brengt The Who’s Tommy naar Hilversum

21 maart 2023, 10:11 - Redactie
Stichting GAAF Muziektheater brengt The Who’s Tommy naar Hilversum

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei brengt stichting GAAF Muziektheater haar productie van The Who’s Tommy naar Theater de Vioolkist. Onder leiding van regisseur Yvet Verboon, vormgever Zarah Ruwhof en artistiek leiders Mats Gorter en Matthias ten Houte de Lange zal het meesterwerk van The Who in al zijn glorie worden vertolkt door een getalenteerde groep amateurs, semi-professionals en professionals uit de regio. Klassiekers als Overture, Pinball Wizard, Sensation en We’re Not Gonna Take It zullen hierbij uiteraard niet ontbreken.

Tommy is het eerste succesvolle voorbeeld van wat we nu een rockopera noemen. Het stuk is geschreven door The Who-gitarist Pete Townshend en is een showcase van de typische, energieke stijl van The Who: energieke drums, donderende basgitaar en suizende gitaren, op plaat aangevuld met schetterende blazers. Inhoudelijk vertelt het stuk over Tommy, die door een traumatische gebeurtenis doof, stom en blind wordt en een spirituele ontdekkingsreis door zijn eigen binnenwereld onderneemt.

Stichting GAAF Muziektheater is een relatief jonge Hilversumse stichting die zich toelegt op het produceren van kwalitatief hoogstaand en toegankelijk muziektheater, voor en door de regio Gooi en Vecht. Na producties van West Side Story (2017) en Jesus Christ Superstar (2019 en 2022) heeft GAAF Muziektheater zich nu gestort op The Who’s Tommy. In haar producties zoekt stichting GAAF Muziektheater naar een grensoverstijgend en verbindend element. Tussen genres, theatervormen en bovenal tussen mensen.

Stichting GAAF Muziektheater is erg enthousiast over het net heropende Theater de Vioolkist als uitvoeringslocatie. Het prachtige pand in de bocht van het Melkpad en de ‘s Gravelandseweg werd in 1938 gebouwd in opdracht van omroep AVRO. Na vele jaren leeg te hebben gestaan wordt er momenteel hard gewerkt om de Vioolkist weer in oude glorie te herstellen. Daar hoort programmering van eigen bodem bij. Als Hilversumse organisatie is stichting GAAF Muziektheater blij te kunnen spelen in een theater in de eigen gemeente.

De première van The Who’s Tommy speelt op vrijdagavond 12 mei, om 20:15 uur. Op zaterdag 13 en zondag 14 mei worden middag- en avondvoorstellingen gespeeld, om 15:15 uur en 20:15 uur.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda