Stage Entertainment verkocht aan Amerikaanse Advance Publications

23 augustus 2018, 18:49 - Redactie
Stage Entertainment verkocht aan Amerikaanse Advance Publications

Stage Entertainment krijgt een nieuwe eigenaar. Het bedrijf Joop van den Ende en investeerder CVC is verkocht aan Advance Publications. Het Amerikaanse bedrijf is onder andere eigenaar van tijdschriften als Vogue, Vanity Fair, The New Yorker en Wired maar ook heeft de onderneming belangen in Discovery en de website Reddit.

"Vandaag markeert een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf dat ik in 1998 heb opgericht. Ik geloof heel sterk in de toekomst van musicals en verwacht dat Advance ervoor zal zorgen dat Stage Entertainment nog vele jaren voorop blijft lopen in deze industrie", aldus Joop van den Ende. Hij blijft onder Advance Publications nog wel actief bij Stage Entertainment als speciale adviseur.

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. Met de verkoop is een beursgang van het musicalbedrijf wel van de baan. Begin dit jaar werd bekend dat de aandeelhouders van Stage Entertainment de mogelijkheden van een beursintroductie onderzochten. Op dat moment werd het bedrijf gewaardeerd op circa 1 miljard euro.

Stage Entertainment ontvangt jaarlijks ruim zeven miljoen bezoekers in twintig theaters in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 3000 werknemers. Stage Entertainment is sinds 2015 voor 60% in handen van CVC.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda