Stage Entertainment: Publiek in theaters op 1,5 meter is in feite een verlenging van de lockdown

25 januari 2022, 11:11 - Redactie
Stage Entertainment: Publiek in theaters op 1,5 meter is in feite een verlenging van de lockdown

Stage Entertainment heeft een korte reactie gegeven over de versoepelingen die vanavond aangekondigd zullen worden door het kabinet. De reactie van Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland lees je hieronder:

“Gisteren waren wij in de veronderstelling, dat de versoepelingen van de coronamaatregelen zouden betekenen, dat theaters weer open zouden kunnen met een maximale zaalbezetting van 1.250 bezoekers. Deze ochtend werden wij onaangenaam geconfronteerd met de berichtgeving dat bezoekers op 1,5 meter afstand geplaceerd moeten worden. Dit komt feitelijk neer op zaalbezettingen van 20-30% en dat is voor vele vrije theaterproducenten verliesgevend.

Deze ’versoepeling’ brengt ons geen stap verder en betekent in feite een verlenging van de lockdown. Zoals vaker benoemd en bewezen, is het theater veilig te bezoeken. Er is een strenge handhaving op QR-codes in combinatie met ID-bewijs, bezoekers worden geplaceerd, er is uitstekende ventilatie en voldoende ruimte om afstand te houden. We hopen dat het kabinet dit ook inziet en alsnog afziet van de 1,5 meter regel, zodat we met reële voorwaarden onze voorstellingen kunnen spelen.”

Vanavond om 19:00 uur staat de coronapersconferentie gepland, waarin premier Rutte en minister Kuipers bekend zullen maken wat de wijzigingen in het coronabeleid precies zullen zijn.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda