Het theaterseizoen start op 24 augustus, want dan strijkt Club Kenau weer neer op het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem met een oer-Haarlemse familievoorstelling in de buitenlucht: Koning van Haarlem. De makers nemen het publiek nu mee naar het jaar 1806 waarin de jongere broer van Napoleon tegen zijn zin naar Paviljoen Welgelegen (het huidige provinciehuis) verhuist om koning van Holland te worden. Om zijn verblijf in Haarlem te veraangenamen verzint hij een list. Maar wat als iedereen gelooft in de leugen?
Haarlemse verhalen gegoten in een losjes op de feiten gebaseerde komedie blijken een succes gezien de enthousiaste reacties bij de voorstellingen Kenau en Malle Babbe in voorgaande zomers. Ditmaal reizen we af naar 1806, het jaar waarin Lodewijk Bonaparte door zijn oudere broer Napoleon naar Haarlem wordt gestuurd om daar koning te worden. Haarlem zit niet te wachten op een Franse koning en Lodewijk is het beu om gecommandeerd te worden door zijn broer. Hij besluit daarom te wisselen van rol met zijn bediende Vick. Maar als hij er achter komt dat Vick zich steeds beter voelt in zijn nieuwe ambt en dat zijn nieuwe vriendin, de activiste Mietje (Maria Aletta) Hulshoff, een aanslag wil plegen op de koning, krijgt hij het Frans benauwd. Kan Lodewijk de situatie nog redden en de inauguratie van de koning doen slagen zonder zelf door de mand te vallen?
Club Kenau dook opnieuw in de geschiedenis van Haarlem en stuitte op het verhaal van Lodewijk Bonaparte, de eerste koning van Nederland, die daadwerkelijk tot aan zijn troonsafstand in Paviljoen Welgelegen (‘mon pavillon’) woonde. Marlies Bosmans schreef de tekst voor deze komedie waarin ze zelf meespeelt samen met Emma van Muiswinkel, Jasper van Hofwegen, Wendy Briggeman en Myrthe Huber. Bart Sietsema maakte de arrangementen en de regie is in handen van Stijn Dijkema. Niets is zeker met deze voorstelling waarin alles een façade lijkt en de leugen regeert, behalve dat het weer zomers genieten wordt voor (iets oudere) kinderen en volwassenen met deze muzikale familievoorstelling bomvol hertaalde Franse chansons, live muziek en een stoet aan bonte figuren.