STACCATO brengt Ciske de Rat

17 september 2018, 14:08 - Redactie
STACCATO brengt Ciske de Rat

STACCATO musicaltheater uit Huizen brengt de ontroerende musical Ciske de Rat in Theater Spant! in Bussum. STACCATO is een van de eerste groepen die de revival van Ciske de Rat van Stage Entertainment op de planken mag brengen.

De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis verteld.

De regie is in handen van Martin Buijs en Esmé Apeldoorn (regie kinderen). De choreografie is van Anouk Veltkamp. "Toen Martin Buijs en ik 4 jaar geleden besloten een musical theatergezelschap op te richten hadden we als droom een hele productie in het theater te mogen brengen met daarbij een live combo" aldus Irene Geurds, mede-oprichtster van STACCATO.

"En nu is deze droom uitgekomen! Na twee uitverkochte musicalshows HOPE en DREAMS staan we op 6 en 7 oktober met een cast van 24 volwassenen en 9 kinderen in theater Spant! in Bussum met Ciske de Rat de musical. We zijn super trots."

De cast bestaat uit een enthousiaste groep kinderen en volwassenen in de leeftijd van 8 tot 64 jaar. Quinten Posthuma, die eerder al speelde in de originele Stage Entertainment productie van Ciske de Rat, speelt Ciske. De volwassen Cis wordt gespeeld door Frits Broer. Er wordt op dit moment twee keer in de week gerepeteerd om straks een fantastische voorstelling neer te zetten. Ook wordt er hard gewerkt aan kostuums en decor. STACCATO maakt alles zelf.

De kaartverkoop is zo hard gegaan dat de eerste twee voorstellingen al zijn uitverkocht. Alleen voor de zondagavond op 7 oktober zijn nog kaarten beschikbaar.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda