Sprookjesmusical Pinokkio dit najaar op tournee door Nederland en België

1 april 2016, 15:32 - Redactie
Sprookjesmusical Pinokkio dit najaar op tournee door Nederland en België

Na een seizoen in het Efteling Theater, gaat de sprookjesmusical Pinokkio dit najaar op tournee door Nederland en België. Vanaf oktober zal de sprookjesmusical te zien zijn in ruim 50 verschillende theaters, waaronder in Carré, het Nieuwe Luxor en de Stadsschouwburg in Antwerpen.

Het is inmiddels kenmerkend voor Efteling-musicalproducties: gastrollen voor kinderen die voor één keer mee willen spelen in een echte musical. Ook voor alle voorstellingen van de tournee gaan de theaters in hun eigen regio op zoek naar musicaltalent. Want in iedere voorstelling van Pinokkio zijn 20 gastrollen weggelegd voor kinderen. Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen de websites van de theaters bij hen in de buurt in de gaten houden om zich in te schrijven.

pinokkio_5

Hoofdrollen

Tijdens de tournee zullen acteurs Alexandra Alphenaar (Fee), Simon Zwiers (Geppetto), Ara Halici (Constanzo/Signoro Pericolo), Joey Schalker (Kat en Vos) de hoofdrollen voor hun rekening nemen. De rol van Pinokkio wordt afwisselend gespeeld door Thijs Overpelt (11), Max Mies (13), Davy Gomez (12) en Jannes Heuvelmans (12).

Verhaal

Reis mee naar een prachtig Italiaans dorpje waar de vriendelijke timmerman Geppetto woont. Een timmerman die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Stiekem dromend van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan.

Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Maar ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn. Maar of dit sprookje uit gaat komen…?

pinokkio_3

De sprookjesmusical Pinokkio is de 13e productie van Efteling Theaterproducties. Van september 2015 t/m maart 2016 stond de voorstelling op de planken van het Efteling Theater. Vanaf september 2016 is de nieuwe sprookjesmusical De gelaarsde Kat te zien in het Efteling Theater.

Première
20 september 2015
Dernière
28 februari 2016
Producent
Efteling Theaterproducties
keyboard_arrow_rightMeer over Pinokkiokeyboard_arrow_rightAnder nieuws over Pinokkio
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda