Sky moet echt een visueel spektakel worden

26 december 2015, 09:48 - Redactie
Sky moet echt een visueel spektakel worden

"Sky moet echt een visueel spektakel worden. Dit kun je niet vanaf de bank zien, je moet dit meemaken." De ambities zijn erg hoog bij Marco Borsato, zijn vaste producer John Ewbank en theaterproducent Robin de Levita die samen bezig zijn met de ontwikkeling van de nieuwe 3D-musical Sky.

De drie willen met de productie iets compleet nieuws gaan neerzetten. Sky is de opvolger van de voorstelling Anne die binnenkort zal gaan stoppen. Het verhaal gaat over een zestienjarig meisje met puberproblemen, zoals pesten. Ze belandt in een soort coma en komt daarmee in een droomwereld terecht, waarin ze de kans krijgt af te rekenen met dilemma's uit haar dagelijks leven.

Het stuk zal worden voorzien van 3D-beelden gemaakt door het bureau Platige Image uit Polen. Het publiek zit zodoende dan ook met speciale brillen op in de zaal. Voor regisseur Bobby Boermans een spannende uitdaging om ervoor te zorgen dat de acteurs op het podium en de 3D-wereld een geheel worden. "Je moet wel echt naar het verhaal kijken, het moet geen visuele poeha worden."

Wie de hoofdrol zal gaan spelen in Sky is nog niet duidelijk, "Het is een heel nieuw gezicht" zo gaf John recent aan. In de musical zijn liedjes te horen van Marco, zoals Mooi, Afscheid nemen bestaat niet en Vlinder. De zanger zal de acteurs zelf ook begeleiden, zei hij.

John en Robin werken al acht jaar aan de musical en wilden hem aanvankelijk in Amerika uitbrengen. "Maar toen we gingen denken over een opvolger voor Anne, besloten we dit te doen. Een aantal liedjes die speciaal hiervoor zijn geschreven, waren hier al hits, het script was ver gevorderd en het theater is er heel erg geschikt voor."

Uiteindelijk dromen de makers er wel van Sky naar het buitenland te brengen. "Ik geloof erin dat we door hoe we dit opzetten, de productie snel kunnen uitrollen naar het buitenland", zei Marco. "Dit is iets bijzonders dat er nog niet is."

Sky zal op zondag 3 april 2016 in première gaan.

Serious Request

Overigens kun je nog altijd bieden op een VIP-arrangement voor Serious Request, ondanks dat de finale van het glazen huis al is geweest. Het gaat om twee VIP-tickets voor de nieuwe musical waarbij tevens een backstage tour hoort en een meet & greet met een aantal castleden. Bieden op het pakket kan hier.

Première
3 april 2016
Dernière
30 juni 2016
Producent
Imagine Nation
keyboard_arrow_rightMeer over Skykeyboard_arrow_rightAnder nieuws over Sky
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda