Simone Kleinsma, Soldaat van Oranje en Giovanca treden op tijdens 5 mei-concert

25 februari 2020, 17:02 - Redactie

Het Metropole Orkest, Simone Kleinsma, Giovanca, Roel van Velzen, mezzosopraan Maria Fiselier, violiste Noa Wildschut en de cast van Soldaat van Oranje treden op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. In dit bijzondere lustrumjaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert sluiten zij samen met Ambassadeur van de Vrijheid dj-trio Kris Kross Amsterdam, ISH Dance Collective en Junior Dance Company Bevrijdingsdag 2020 feestelijk af.

Bevrijdingsdag eindigt traditiegetrouw met het 5 mei-concert op de Amstel. Ter gelegenheid van dit lustrumjaar vroeg het Nationaal Comité 4 en 5 mei een aantal solisten en gezelschappen van voorgaande jaren terug. Samen met het Metropole Orkest zullen zij een speciaal jubileumoptreden verzorgen. Ook het Metropole Orkest viert dit jaar een jubileum: 75 jaar geleden werd het door onze regering in ballingschap opgericht om “het volk hoop en vertier te bieden.” Sindsdien heeft het zich ontwikkeld toteen veelzijdig orkest.

Dankzij de inzet van de helikopters van Defensie zal dit jaar ook Ambassadeur van de Vrijheid, dj-trio Kris Kross Amsterdam het podium op de Amstel betreden. Kris Kross Amsterdam is ook te zien op Bevrijdingsfestival Flevoland, Den Haag en Haarlem.

Met het 5 mei-concert vieren we dat we sinds 1945 in vrijheid leven, in het besef dat we er samen verantwoordelijk voor zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda