She Loves Me opvolger van A New Brain als zomermusical van De Kernploeg

28 november 2017, 18:12 - Redactie
She Loves Me opvolger van A New Brain als zomermusical van De Kernploeg

Producent De Kernploeg brengt in de zomer van volgend jaar de musical She Loves Me naar Nederland. Dat maakte Erwin Aarts vandaag bekend namens het gezelschap dat elk jaar een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical produceert.

De musical van Jerry Bock, Sheldon Harnick en scriptschrijver Joe Masteroff wordt de opvolger van A New Brain dat afgelopen zomer een serie uitverkochte voorstellingen speelde in Amsterdam. She Loves Me is onder meer onderscheiden met een Critics Circle Award voor Beste Musical en een Olivier Award en Drama Desk Award voor Beste Musical Revival. Het wordt de eerste keer dat een Nederlandse producent de musical naar ons land brengt.

She Loves Me gaat over Amalia en George, twee collega’s in een parfumerie, die elkaar niet kunnen luchten of zien. Wat zij echter niet weten, is dat ze elkaar al maandenlang anonieme brieven schrijven en beiden heimelijk verliefd zijn op die ander. De musical is gebaseerd op een toneelstuk dat vervolgens ook de film You’ve Got Mail werd met Tom Hanks en Meg Ryan in de hoofdrol. De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld en muzikaal leider van het live orkest is Rosite van der Woude. Florus van Rooijen zorgt voor de vertaling.

Voor de realisatie van de musical is De Kernploeg via Voordekunst.nl een crowdfundingsactie begonnen. "Voor ons biedt deze aanvullende doch noodzakelijke financieringsvorm een mogelijkheid om zonder subsidies toch de kwaliteit van onze productie te kunnen garanderen. Met She Loves Me hopen we een volgende stap te kunnen zetten in het verbreden van het musicalaanbod in Nederland en een prachtig stuk te spelen dat je anders niet zo snel in ons land zult zien. Door te sponsoren, draag je niet alleen bij aan de totstandkoming van She Loves Me maar ook aan de verbreding van het musicalgenre in Nederland" aldus Erwin Aarts.

In ruil voor een donatie biedt het gezelschap diverse tegenprestaties aan. De actie loopt tot en met 31 december en steunen kan vanaf €10,- via voordekunst.nl.

Première
9 juli 2018
Dernière
15 juli 2018
Producent
De Kernploeg
Meer over She Loves MeAnder nieuws over She Loves Me
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda