Shakespearetheater Diever viert jubileum met Richard III

22 juni 2016, 09:09 - Redactie
Shakespearetheater Diever viert jubileum met Richard III

Geen andere Engelse koning is zo beroerd de geschiedenis ingegaan als Richard III. Dat is zeker niet in de laatste plaats te danken aan Shakespeare, die deze eigenlijk vrij onbeduidende koning neerzette als een meedogenloze schurk, die tot zijn einde op het slagveld geen enkele wandaad schuwde om zijn doel, absolute macht, te bereiken. Voeg daarbij nog een bochel, een achterdochtig karakter en een flinke portie gemene sluwheid, en het beeld van de perfecte schurk is compleet.

Het Shakespearetheater Diever speelt voor de eerste keer Richard III, en dat ook nog eens in een compleet nieuwe vertaling en verrassende enscenering van Jack Nieborg.

Ook bijzonder: Richard III is de zeventigste voorstelling van het theater, die zal worden uitgevoerd door de grootste spelersgroep ooit. Vierhonderd jaar na zijn dood geniet Shakespeare nog altijd grote populariteit. Dat blijkt wel uit het feit dat elk jaar meer dan 20.000 bezoekers naar het Dieverse openluchttheater komen om te genieten van zijn werk en de unieke ambiance van het Bostheater in Diever.

De speeldata

  • Try-out: 25 en 29 juni, 2, 6, 8, 9 juli en 10 augustus
  • Première: 12 augustus
  • Voorstellingen augustus: 13, 17, 19, 20, 24, 26, 27, 31 augustus
  • Matinee: 27 augustus om 14.30 uur
  • Voorstellingen september: 2, 3, 9, 10, 16, 17 september

Voorafgaand aan de voorstellingen geeft dr. Hans Jansen van de Rijksuniversiteit Groningen een inleiding over het stuk. Hierbij gaat hij in op de achtergronden, de door Shakespeare gekozen personages en zijn inspiratiebronnen. Kaarten zijn verkrijgbaar op shakespearetheaterdiever.nl en via de ticket- en infolijn: 0521-594999.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda