Servus Junior maakt online musical Zooming Children

6 juli 2020, 10:56 - Redactie
Servus Junior maakt online musical Zooming Children

De kinderen van Servus Junior hebben samen een online mini-musical gemaakt: Zooming Children. Het is een vrolijke musical van tien minuten met liedjes, dansjes en speelscènes over wat kinderen in de Coronatijd het meest gemist hebben.

Het idee voor de musical is van Frauke Langbein, muzikaal leider van Servus Junior. Frauke: "Servus Junior had tal van plannen voor dit jubileumjaar van Servus. Maar toen kwam de lockdown: geen zang, geen dans en vooral geen nieuwe musical voor de zomer. De teleurstelling was groot. Maar om met Johan Cruyff te spreken: “Elk nadeel heeft zijn voordeel” en zo ontstond het idee van de online mini-musical."

Zooming Children is een musical met opnames van zang- en dans van de kinderen die de afgelopen tijd gemaakt zijn. Maar ook Zoomsessies, buitenopnames in het Beeklustpark (samen met Servus Classic) en meer. De kinderen geven in de musical antwoord op vragen als: Wat mis je het meest in deze tijd: gezelligheid, plezier met elkaar, het zingen en/of het dansen?, Hoe gaat het met jou? en Hoe voel je je in deze Coronatijd?

Servus Junior is de jeugdafdeling van Muziektheater Servus Almelo en bestaat sinds 2018. Inmiddels zijn er drie leeftijdsgroepen met ruim 30 kinderen. In 2019 voerde Servus Junior de eerste musical uit in het theater: het muziekfestival. In 2020 stonden er optredens in het Beeklustpark en tijdens The Addams Family gepland. Deze konden helaas niet doorgaan vanwege Corona.

In de periode dat de kinderen niet samen konden komen, hebben ze via videodienst Zoom elkaar ontmoet en geoefend voor Zooming Children.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda