Servus Almelo presenteert volgende maand nieuwe musical Creüsa

17 januari 2023, 14:06 - Redactie
Servus Almelo presenteert volgende maand nieuwe musical Creüsa

Opnieuw is de musicalafdeling van Muziektheater Servus Almelo er in geslaagd een eigen musical te schrijven met een bijzonder verhaal en vanzelfsprekend veel muziek, zang en dans. De voorstelling Creüsa is volgende maand te zien in Theater Hof 88 in Almelo.

Het is 1923. Een eigenwijs schrijverscollectief besluit een verhaal over de liefde te gaan schrijven. Een verhaal dat plaatsvindt in de toekomst: 100 jaar later, in 2023... Met als inspiratiebron de ondergang van de Titanic in 1912, gebruiken de schrijvers een cruiseschip als locatie voor hun verhalen. Het collectief beschrijft diverse situaties vol met liefde en romantiek. Er is wel één voorwaarde: de verhalen van de verschillende schrijvers moeten een happy end kennen. De schrijvers zitten alleen niet helemaal op één lijn en dat blijkt knap lastig te zijn. Zo wordt de één helemaal meegetrokken in zijn eigen verhaal en wordt weer een ander verliefd op zijn eigen hoofdpersonen….

Kan je je als schrijver zover inleven in je verhaal dat het lijkt alsof je er zelf bent bent, een eeuw later? Ach, eigenlijk kan alles in je eigen fantasie! Dan kan zelfs de waternimf Creüsa, de naamgever van het schip, plotseling opduiken om haar liefde voor de zee te bezingen.

Creüsa is een positieve en dynamische voorstelling met een lach en een traan. Bezoekers zullen na een bijzondere avond het theater ongetwijfeld geheel opgefrist verlaten.

Leden van de vereniging hebben zelf voor een groot deel de muziek voor de voorstelling aangedragen: Door de wind, The Rose, Somebody to Love en You Raise Me Up zijn daar een paar voorbeelden van. Het ensemble heeft opnieuw een grote rol bij deze voorstelling. Verder is er solozang en close harmony te horen en is er veel dans te zien. Al met al een complete en unieke voorstelling. Muzikaal leider van deze productie is Erwin Strikker, regie is in handen van Bia Sarton en Veronique Wijermars, choreografie door Bianca Seinen.

De voorstelling wordt twee keer opgevoerd in de Herman Finkers Zaal van Theater Hof 88 in Almelo. De première is op vrijdag 10 maart om 20.15 uur. De tweede (matinee) voorstelling is op zondag 12 maart om 14.30 uur.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda