Schouwburg Amphion en Westlandtheater De Naald prolongeren Theater van het Jaarprijs

29 januari 2018, 19:11 - Redactie
Schouwburg Amphion en Westlandtheater De Naald prolongeren Theater van het Jaarprijs

Schouwburg Amphion en Westlandtheater De Naald zijn vandaag uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2017, in de categorieën Grote theaters (450+ stoelen) en Kleine theaters (<450 stoelen). Tijdens de Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten maakte Fred Boot, vice-voorzitter van de VVTP, bekend dat deze twee theaters zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar mogen noemen. Beide theaters wonnen de prijs afgelopen jaar ook. Dat is nog niet eerder gebeurd.

De theaters werden door de verschillende VVTP-leden uitermate positief beoordeeld op gebieden als marketing en ondernemerschap en gastvrijheid. Schouwburg Amphion won de Theaterstoel al eens in 2012 en was vorig jaar het eerste theater dat de prijs twee keer wist te winnen.. "Voor zowel de bezoeker als de bespeler is het telkens weer een feestje om naar dit theater te gaan" zegt de jury over Amphion, dat "inmiddels een synoniem is geworden voor gastvrijheid".

In de categorie kleine theaters (tot 450 stoelen) wist ook WestlandTheater De Naald in Naaldwijk de ereprijs te prolongeren. "Met recht nog steeds met stip op 1," zijn de afsluitende woorden van het juryrapport, dat naast de gastvrijheid ook de deskundige programmering en het ondernemerschap roemt.

De winnaar van de Theater van het Jaar Prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De prijs is een waardering voor de theatermedewerkers, maar zorgt bovendien voor een extra aanzuigende werking doordat de bekroning veel publiciteit oplevert in de regio.

Voorgaande jaren wonnen de Rijswijkse Schouwburg (2015), Parktheater in Eindhoven (2014), Zaantheater in Zaandam (2013), Schouwburg Amphion (2012), de Goudse Schouwburg (2011) en Luxor Theater in Rotterdam (2010).

Foto: Margot de Heide / Roy Beusker

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda