Scapino later dit jaar met Ting! naar Carré

22 maart 2018, 12:02 - Redactie
Scapino later dit jaar met Ting! naar Carré

De productie Ting! komt terug wegens succes. Het dans, muziek en circusspektakel Ting! van Scapino Ballet Rotterdam, popband NITS en circusartiesten beleeft 14 september de theaterpremière in Carré. Ting! trok in 2016 al meer dan 22 duizend bezoekers in de gashouder Ferro Dome in Rotterdam.

Scapino, het oudste dansgezelschap van Nederland, vierde in 2016 met Ting! zijn 70-jarig jubileum. In 1946 gaf het gezelschap met de bekende harlekijn Scapino zijn eerste theatervoorstellingen in Carré, waarmee het tot in de jaren ’70 nauw verbonden bleef. Met Ting! keert ook de harlekijn, een rol van danser Mischa van Leeuwen, terug naar deze plek.

Choreograaf Ed Wubbe creëert samen met zijn dansers, de NITS en circusartiesten een magische en rauwe sprookjeswereld. Soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch. De circusacts met jongleurs, clowns, paaldansers en acrobaten komen prachtig samen met de dynamische dans van Scapino Ballet. Met glansrollen van Scapino coryfeeën Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen. De NITS geven de excentrieke wereld van Ting! een eigen kleur met betoverende ballads en eigenzinnige pop, waaronder hun grootste hits.

Danseres Bonnie Doets viert met Ting! haar 25-jarig jubileum. Na haar opleiding aan de balletacademie danste zij in 1993 voor het eerst bij Scapino in De Notekraker. Zij werd de muze van Ed Wubbe en danste in vrijwel al zijn stukken. In 2013 kreeg zij voor haar oeuvre de Gouden Zwaan. Dansen in Carré is voor haar een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat.

Ting! is van 14 tot en met 23 september te zien in Carré.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda